Венцеслав Стефанов обясни защо България няма добър национален отбор и отсече: Слязохме и под дъното!


Венцеслав Стефанов обясни защо България няма добър национален отбор и отсече: Слязохме и под дъното!
Снимка: Martin Atanasov / LAP

8382 0

"Вече бяхме казали, че сме стигнали дъното. Сега мисля, че копаем още по-надолу. Слязохме и под дъното!" - това заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов пред "Тема Спорт" след вчерашната (9 юни) поредна издънка на националния ни отбор, този път срещу Гибралтар.

Босът на "белите" посочи и основни, според него, виновници: "Някъде четох изказване на един футболист след мача с Гибралтар, че те не са виновни. Сигурно са виновни международната криза и войната в Украйна. Не знам вече какво ще си измислят футболистите като оправдания. За мен те са основните виновници. Няма никакво себераздаване у тях, не видяхме никаква битка от тях, не показаха нищо от т.нар. "спортен морал". Не можеш да победиш, дето се вика, една скала. Това е срамно! Наистина сме под морското дъно".

Според Стефанов, тези трагични резултати на "лъвовете" се дължат на факта, че в Първа лига всеки клуб разчита на много чужденци:

"Всичко това идва като последица от факта, че разрешаваме всеки клуб да докарва колкото си иска чужденци у нас. Ето сега има един клуб от Първа лига, в който се подвизават примерно двайсетина чужденци. Един град като Пазарджик, който влезе в елита… Там май също ще докарат много играчи откъде ли не… Та, по този начин това място ти го обезлюдяваш за млади български футболисти. Като прибавим Разград, ЦСКА и Ботев Пловдив към тях - е, откъде да имаме национален отбор?", каза той и допълни:

"Не искам да споменавам някои неща, че пак ще тръгнат да ме съдят за расизъм. В крайна сметка България е за Българите".

Президентът на Славия отказа да назове кой трябва да бъде новият треньор на България - дали Димитър Димитров-Херо или Николай Киров:

"От тези имена, които споменахте, нито един не ми е фаворит. Няма да казвам кой трябва да поеме националите, че ще му изям хляба по този начин. Според мен този, който е начело, трябва да му бъде вменено да започне да гради бъдещ отбор от млади български футболисти. Нашите юноши се класираха за финалите на Европейското първенството до 17 години. Там играха с връстниците си от Франция и Нидерландия, които са бъдещите национали на съответните сили и ще играят в най-големите клубове в света. А нашите момчета ще си отидат някъде във В или Б група, но ще бъдат забравени за българския футбол".

"Ако не му бъде заповядано на новия селекционер да наложи само и единствено много млади играчи, нямаме никакъв шанс. Нека да останат двама-трима по-читави и интелигентни от опитните, но няма нужда да ходят в Космоса. Да дават всичко от себе си и ако имат някакъв опит - да го предадат и той да бъде полезен за младите", посъветва Венци Стефанов.

Вижте още: Станислав Генчев придърпва бивш футболист на Лудогорец и ЦСКА в Локомотив София?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички