В Гибралтар се радват на "още един исторически момент" след спечелената точка срещу България


В Гибралтар се радват на "още един исторически момент" след спечелената точка срещу България
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1723 0

Късно снощи националният отбор по футбол на България записа нова срамна страница, спечелвайки само точка при визитата си на Гибралтар в своя мач №3 от групите на турнира Лига на нациите.

С това равенство, "лъвовете" събраха актив от едва 2 пункта в Група 4 на Лига "С" и заемат третото място в класирането. Грузия е лидер с 9 т., следван от Северна Македония с 4, а Гибралтар е последен с 1 точка.

Медиите в Гибралтар оцениха подобаващо случилото се на стадион "Виктория", заявявайки, че отборът им е преживял "още един исторически момент":

"Гибралтар преживя още един исторически момент с достигането до равенство 1:1 срещу България, който е на 130 позиции по-напред в ранглистата на УЕФА. С временен селекционер след поражението от Грузия, България не беше силата, която беше в предишни години, макар че пристигна като абсолютния фаворит", пише "Gibraltar Chronicle" и допълва:

"От самото начало България се опита да наложи превъзходство. Гибралтар обаче заложи на познатата си схема на игра, която макар да не се харесва на феновете, е трудно да бъде разбита. Гибралтар натрупа увереност по време на мача и дори опита да го спечели".

*За България остана едно гостуване на Грузия (12 юни), а останалите мачове ще се проведат през месец септември (домакинство на Гибралтар на 23.09. и гостуване на Северна Македония на 26.09.).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички