В Унгария изчислиха: Математически трябва България да се класира на Евро 2024


В Унгария изчислиха: Математически трябва България да се класира на Евро 2024
Снимка: Ivan Ivanoff / LAP.bg

18672 0

Националният отбор на България по футбол не само ще се класира на Евро 2024, но и добри дни чакат сегашното ни поколение футболисти! Това не е празен брътвеж или хубав сън, но не е истина все още. Но би могло да бъде, ако се доверим на математиката, и по-специално на аритметиката във футбола.

ВИЖТЕ ОЩЕБРУТАЛНО ДВИЖЕНИЕ В КОЕФИЦИЕНТИТЕ ЗА УНГАРИЯ - БЪЛГАРИЯ

За какво става въпрос?

Унгарската медия magyarnemzet.hu стигна до извода, че българският отбор стига до разцвет средно на 30 години, считано от средата на миналия век. Изданието посочва, че "лъвовете" са имали своя първи разцвет в най-обичания спорт за първи път през 60-те години на миналия век. Вторият, най-ярък досега, стана факт през 90-те години, когато отборът ни игра мач за третото място на Мондиал 1994 и все пак стана бронзов медалист.

"На базата на аритметичната серия сега щеше да е време за нов разцвет, но в момента не се очертава класа, която да изведе българския национален отбор от ямата", пише magyarnemzet.hu. И уточнява, че нашият отбор е запомнен от повечето футболни фенове като отбора, воден от носителя на "Златната топка" Христо Стоичков, стигнал до полуфиналите в САЩ.

ВИЖТЕ ОЩЕБРУТАЛНО ДВИЖЕНИЕ В КОЕФИЦИЕНТИТЕ ЗА УНГАРИЯ - БЪЛГАРИЯ

Ужасните цифри около националния тим

"Това обаче е не само похвала за онзи национален отбор, но и критика към днешния тим. Сегашният отбор няма класен лидер", пишат унгарските колеги и припомнят, че от почти 20 години България не е играла на голям футболен форум. За последно това се случи на Евро 2004 в Португалия, когато тимът ни, единствен от 16-имата участници, завърши първенството без спечелена точка.

Последното ни участие на световно първенство пък е още по-далеч. За последно тимът ни игра на мондиал през 1998 година, а последният ни мач на такова ниво беше тежката загуба с 1:6 от Испания. Квалификациите за Евро 2024 България започна със загуба от Черна гора. Селекционерът Младен Кръстаич посочи какво от показаното в този мач иска да види и срещу Унгария.

ВИЖТЕ ОЩЕБРУТАЛНО ДВИЖЕНИЕ В КОЕФИЦИЕНТИТЕ ЗА УНГАРИЯ - БЪЛГАРИЯ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички