В Северна Македония за освиркването на химна на България: Вкарахме си автогол!


В Северна Македония за освиркването на химна на България: Вкарахме си автогол!
Снимка: Facebook / BulgarianNationalTeam

15114 0

Северномакедонското издание "Слободен печат" излезе с критичен материал по повод освиркванията на българския химн "Мила Родино" по време на двубоя между Северна Македония и България в Скопие. Изданието смята това за "автогол" и "нецивилизована постъпка", която ще "отеква дълго в ушите на европейските лидери". 

"Ехото от тази нецивилизована постъпка ще отеква дълго в ушите на европейските лидери, които ни изпращат експерти за преодоляване на сегашния език на омразата. Докато подписалите договора за добросъседство търсят начини да превъзмогнат светското публично говорене не само в социалните мрежи, но и като цяло, на терена кипяха страстите.", пише "Слободен печат".

"Освиркването на чужд химн преди мач не е проява на патриотизъм, а липса на спортна култура и цивилизовано благоприличие и унижава преди всичко този, който освирква, а не освирквания. За съжаление, пропуснахме шанс за истинска реакция от трибуните - да покажем жест на добра воля, с който да демонстрираме, че сме над игрите на София по отношение на Македония. Така щяхме да пораснем в очите на света. А сега си вкарахме автогол. Действие, което боли повече от загубата на футболния терен!", пише още изданието.

ОЩЕ: Глас от Северна Македония: Думите на "Мила Родино" бяха по-силни от всички освирквания

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички