Унгария разкри истината: Уличиха БФС в директна лъжа и се оплакаха


Унгария разкри истината: Уличиха БФС в директна лъжа и се оплакаха
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9647 0

По-рано през деня (06.11) от БФС пуснаха съобщение, в което информират, че срещата България - Унгария от квалификациите за Евро 2024 ще се състои в Пловдив, а не в София. И пред празни трибуни.

"По препоръка на УЕФА" - написаха от официалния сайт от централата. В съобщението се казва едва ли не, че европейската футболна централа се запознала със случая и предложила въпросната промяна.

Оказва се обаче, че истината е друга. Поне според колегите на БФС от унгарската федерация по футбол. В него се казва, че именно БФС е поискала въпросната промяна. Освен това унгарците се оплакват от случилото се.

В СЪРБИЯ НИ СЕ ЧУДЯТ ЗА БФС: ВСИЧКО СМЕ ВИЖДАЛИ, НО ГРАНИЦАТА БЕ ПРЕКРАЧЕНА

Ето и цялото съобщение от унгарската федерация по случая:

Унгария не е доволна от промяната за мача с България

"От съображения за сигурност българската асоциация-организатор промени мястото и датата на квалификацията за европейското първенство България-Унгария на 16 ноември и реши феновете да не бъдат допускани на стадиона.

Повече от две хиляди унгарски фенове купиха билетите си за мача България-Унгария за европейското първенство. От съображения за сигурност българската асоциация инициира организирането на мача при закрити врата, с което – заедно с промяната на мястото и часа – се съгласи УЕФА.

Унгарската федерация ще възстанови цената на билета на всички унгарски притежатели на билети в рамките на кратък период от време и скоро ще информира загрижените фенове за процеса по имейл.

Освен това унгарската федерация препоръчва на феновете, които планират пътуване, да отменят всички самолетни и влакови билети, които вече са закупили, както и хотелските си резервации, и да поискат възстановяване на цената им.

Футболният съюз на Унгария посочва, че българската асоциация е отговорна за провеждането на мача и произтичащата от него ситуация.

БФС поиска от УЕФА квалификационният мач България – Унгария за Европейското първенство на 16 ноември да се проведе в Пловдив, вместо в София, както беше първоначално обявено, поради риск за сигурността на българската федерация.

С оглед на извънредните обстоятелства УЕФА също прие организацията на мача при закрити врати, така че срещата ще се проведе без фенове.

Унгарската футболна федерация научи със съжаление за промяната, която значително засегна програмата на отбора и информира феновете, закупили билети за мача, че разбира се ще възстанови цената на билетите и въпреки че решението не е взето от унгарската асоциация, също така се извинява на унгарските фенове, които планират да пътуват до мача, за причиненото неудобство" - пишат унгарците, цитирани от колегите от dsport.

Междувременно дори в Сърбия ни се чудят и коментират как БФС явно е прекрачил границата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички