"Всичко сме виждали и чували във футбола, но БФС прекрачи границите" - в Сърбия ни се чудят


"Всичко сме виждали и чували във футбола, но БФС прекрачи границите" - в Сърбия ни се чудят
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10106 0

Безспорно новината от днешния ден е оповестеното решение на УЕФА и БФС мачът България - Унгария да бъде преместен от София в Пловдив. И то пред празни трибуни, а причината - получени сигнали и опасения за нарушаване на обществения ред.

Изглежда, че обсъжданото за протест от страна на феновете срещу управлението на БФС е довело до тези притеснения. А новината бе отразена и от медиите в Сърбия, като националите ни имат гостуване в западната ни съседка в наближаващата пауза.

В Сърбия се чудят и маят на искането на БФС

Изданието "Kurir" пише: "УЕФА получи банално искане от България. Искат да играят без публика у дома?! Всичко сме виждали и чували в света на футбола, но хората от футболния съюз успяха да прекрачат границите".

Учудването продължава, че искането е именно от наша страна, но не заради евентуален проблем с гостуващи фенове, а с български привърженици. "Тамошната федерация се примири със ситуацията, че националният отбор няма да види Евро 2024 и сега иска да спаси хазната си с евентуални глоби, които биха имали в резултат на евентуални инциденти по трибуните.

Освен това е вероятно феновете на домакините да не гледат с добро око на националите и да ги освиркват заради последните им провали, така че мачът без присъствието на публиката ще бъде ситуация, в която най-малко биха загубили българите". Припомняме, че на 19 ноември националите ни гостуват в Сърбия, като на този мач на трибуните ще има само деца заради наказанието на УЕФА.

А междувременно вече има закана протестът да се премести също от София в Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички