"Докога си мислят, че ще бягат?": Не само мачът, но и протестът срещу БФС се мести?


"Докога си мислят, че ще бягат?": Не само мачът, но и протестът срещу БФС се мести?
Снимка: БГНЕС

3724 0

Страницата във Facebook "Оставка на БФС начело с Боби Михайлов", която е изключително активна в призивите си за протест, коментира решението на БФС и УЕФА. Според него срещата между България и Унгария се мести от София в Пловдив заради сигнали за готвени демонстрации и нарушаване на обществения ред.

От нея излязоха с ново искане и призив към редица агитки за "мирен протест" в Пловдив в деня на мача. В самата публикация бяха споменати редица водещи организации и фракции на отборите у нас. Подобно на предните си публикации и този път е направено ясно разпределение как може феновете да заемат местата около стадион "Христо Ботев".

Ето какво гласи написаното без редакторска намеса:

"Приятели, БФС погази най-върховното ни право, правото на протест и свободно изказване на мнение! Затова:

Призоваваме всички агитки от Ботев, Локо, Левски, ЦСКА, Берое, не организирани фенове, от Пловдив и страната, на ОБЕДИНЕН протест пред ст."Христо Ботев" в Пловдив, в 20 часа, в деня на мача срещу Унгария!

Протестът е мирен, с цел изказване на мнението на цялата футболна общественост, за 18-те години разруха, затова призоваваме за спазване на реда и да подготвите транспаранти и послания с ясните ни искания:

18 години стигат! Оставка на Боби Михайлов и БФС!

 Искаме спешно провеждане на нов честен Конгрес!

Ние в демокрация или в Северна Корея живеем? Докога си мислят, че ще бягат по този начин? Това ли е свободата на словото в България? Страх тресе кочината в Бояна!".

А от УЕФА потвърдиха решението на БФС, като стана ясно, че е имало сигнал от българските власти за възможно нарушаване на обществения ред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички