Треньорът на Франция намери прилики между България и Германия


Треньорът на Франция намери прилики между България и Германия
Снимка: Снимки: Getty Images/Guliver, колаж: SportLive

3259 0

Селекционерът на действащия световен шампион Франция - Дидие Дешан, направи любопитно сравнение между играта на българския национален отбор и този на световния шампион от 2014-а Германия. Във вторник вечер България гостува на "петлите" в приятелска среща, която Дешан ще използва да подготви състава си за предстоящия сблъсък с Германия в групите на Европейското първенство по футбол.

Преди срещата Дидие Дешан отчете факта, че България е отбор, който променя схемата си на игра в течение на мачовете си, а това наподобява стила на Германия. Според селекционера на Франция този мач е чудесна възможност за неговия отбор да се подготви за предстоящото Евро 2020, като се надява България да постави отбора му в трудна ситуация.

"Двубоят с България ще завърши втората част от подготовката ни преди мача с Германия на 15 юни. Това е отбор, който се развива по време на мачовете и често играе с трима или петима в защита, с което вероятно ще се сблъскаме и срещу Германия. Именно за това този мач е добър. И тренировките, и мачовете са важни, защото те поставят в различни ситуации, но все пак истината е в сблъсъците.

Това не е просто среща, в която да видим повечето играчи на терена, макар че вероятно ще има доста смени. Може да стане нещо непредвидено, а понякога е добре да попаднеш в трудна ситуация, защото това ти дава възможност да помислиш как да постъпиш и да промениш нещата. Винаги има какво да подобряваме в техническо отношение, в движението по терена, както и в покриването на зоните в защита", заяви Дидие Дешан.

А какво каза неговият колега Ясен Петров преди сблъсъка между Франция и България - четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички