Съставът на Сърбия е 2,5 пъти по-опитен от българския, само 8 наши са с двуцифрен брой мачове


Съставът на Сърбия е 2,5 пъти по-опитен от българския, само 8 наши са с двуцифрен брой мачове
Снимка: Getty Images

1480 0

За никого няма спор, че в този си състав и в сегашната ситуация Сърбия е категоричен фаворит срещу България в утрешната евроквалификация. По-рано Ви информирахме, че съставът на Драган Стойкович е невъобразимо по-скъп от този на сънародника му Младен Кръстаич.

Отборът на западните ни съседи ни превъзхожда в много отношения, като едно от тях е особено важно. Става дума за опита на повиканите от двамата селекционери футболисти.

Какви са цифрите?

Съставът на Сърбия общо е изиграл 651 международни срещи, което е 2 пъти и половина повече от общия опит на българския тим. Кирил Десподов и компания имат 257 мача за националния отбор.

Топ 3 при най-опитните в двата състава

Най-много мачове в сръбския тим са изиграли Душан Тадич (97), Филип Костич (54) и Неманя Гудел (53). Топ 3 при "лъвовете" съставляват Спас Делев (41), Кирил Десподов (38) и Ивайло Чочев (36).

А как е ситуацията при най-неопитните?

Сред повиканите от Стойкович играчи има деветима, които са носили националната фланелка по-малко от 10 пъти - Джордже Петрович (2), Велко Илич (0), Страхиня Еракович (5), Ерхан Масович (3), Сърджан Бабич (4), Лазар Самарджич (2), Никола Чумич (0), Джордже Йованович (2) и Деян Йовелич (5).

Сред футболистите на Кръстаич с такива показатели са 17 души. Тук по-редно е да споменем изигралите двуцифрен брой мачове за България - тримата гореспоменати, Петко Христов (18), Валентин Антов (18), Иван Турицов (15), Мартин Минчев (12 и Филип Кръстев (10).

Важността на опита

Футболните запалянковци, както и специалистите, знаят, че опитът е много важен в мачовете, особено когато има висок залог в тях. Неслучайно подмладяването в сериозните отбори става постепенно, като на терена винаги има и опитни играчи, които могат да реагират във всяка една ситуация и да помогнат на своя тим.

А дали цената на играчите, веременното класиране, постигнатите победи и опитът, всички в полза на нашия съперник, ще повлияят на утрешния резултат предстои да видим. И да се надяваме. А ето какво дава някакъв шанс на България за успех над Сърбия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички