Начело на Сърбия или начело на България: Къде Младен Кръстаич се справя по-успешно?


Начело на Сърбия или начело на България: Къде Младен Кръстаич се справя по-успешно?
Снимка: GettyImages

1606 0

Националният отбор по футбол на България се намира в слаба серия от четири поредни мача без победа. По-лошото е, че три от тях са в квалификациите за Евро 2024, а след 2 загуби и 1 равенство шансовете ни за класиране значително намаляха.

Кръстаич начело на България и Кръстаич начело на Сърбия

Тази серия идва точно след впечатляващите първи мачове за Младен Кръстаич начело на "лъвовете". Той потегли с три победи и голова разлика 8:1, а след това се стигна до 2 равенства и 2 загуби при голова разлика 1:5.

Така престоят му начело на националния ни отбор по футбол не е особено успешен. За сравнение, когато бе начело на западната ни съседка, той бе с доста по-добри показатели.

В 19 двубоя начело на сърбите той е записал 9 победи, 5 равенства и 5 поражения при голова разлика 30:21. Точките, които е спечелил средно на двубой с отбора, са 1,68. За сравнение, показателят му за България в този аспект е 1,57.

България срещу Сърбия в исторически план

Изненадващо или не, но България и Сърбия са се срещали само два пъти в исторически план, а това ще им е първи сблъсък в официален мач. Предишните им две срещи са от 2008 година и от 2010 година - в първия случай Сърбия печели контролата с 6:1, а във втория - с 1:0.

Голмайсторите на България - Сърбия

Въпреки скромния брой мачове между тези опоненти онова разгромно 6:0 даде възможност на двама футболисти да са над останалите по голове в това съперничество. Саво Милошевич и Милан Йованович имат по 2 попадения в мачовете между Сърбия и България.

Разликата между Кръстаич и Стойкович пък е 9 години, но те са родени в почти един и същ ден - Младен е с 400 мача по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички