Странно: От МВР се готвили за незаконен протест, притеснили се от враждуващи агитки на едно място


Странно: От МВР се готвили за незаконен протест, притеснили се от враждуващи агитки на едно място
Снимка: БГНЕС

1197 0

Министърът на вътрешните работи на България Калин Стоянов изрази любопитно мнение. Той призна, че са се готвили за протеста срещу БФС като за нерегламентиран такъв. А причината била действие на новоизбрания кмет на столицата Васил Терзиев.

"В деня на протеста разбираме, че този протест вече е съгласуван. Практиката назад в годините е винаги преди съгласуване да се иска становище от СДВР. Това не е направено.

Затова до последно имахме нагласата за организиран нерегламентиран протест, след което стана ясно, че е съгласуван. И трябваше само в рамките на деня да направим организацията" - започна той.

Интересното е, че пак бе споменат факторът, че са били събрани враждуващи агитки, въпреки че това по никакъв начин не рефлектира и нямаше вътрешни ексцесии между протестиращите. Той заяви, че заради това са били наясно, че ще е рисково.

"Тъй като знаехме, че за първи път исторически враждуващи агитки ще се съберат, оценихме, че мероприятието е рисково и взехме решение да изкараме максимален брой служители - около 1500 души. Ако не бяхме взели това наше решение да изкараме толкова сила, можеше последствията да са много по-големи" - сподели още вътрешният министър.

Както е известно, президентът на БФС Борислав Михайлов ще дава обяснения пред Народното събрание - там обаче настана промяна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички