Днес изслушват Борислав Михайлов и МВР в Народното събрание


Днес изслушват Борислав Михайлов и МВР в Народното събрание
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

783 0

В днешния ден, сряда, 22 ноември, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и представители на МВР ще бъдат привикани на заседанието на Комисията за младежта и спорта. Това ще стане по предложение на депутатката от ПП-ДБ Кристина Петкова.

Народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш спортен министър Красен Кралев поиска на следващото заседание на комисията да стане ясно какви са мотивите и кое е наложило искането за мач при закрити врата срещу Унгария.

Сега трябва да се изясни и дали в БФС и МВР са имали данни както за протест на привържениците, така и за подготвянето на евентуални ексцесии от тяхна страна, включително нахлуване на терена, издигане на забранени от УЕФА плакати и други действия.

Подобни действия биха имали тежки последствия за националния отбор и футбола ни. Депутатите ще поискат да разберат и дали има данни кой стои зад евентуална такава подготовка.

Изслушването на Михайлов е втора точка от дневния ред на заседанието на комисията. Преди това ще бъде изслушан и изпълнителният директор на Държавно дружество "Академика 2011"ЕАД Петър Петров във връзка със състоянието на спортното съоръжение "Арена Бургас" и готовността му за провеждане на спортни мероприятия, както национални, така и международни.

Междувременно, организаторът на протеста призова за такъв и днес преди изслушването.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички