Страхотно! Жените на България се класираха за плейофите на Лигата на нациите


Страхотно! Жените на България се класираха за плейофите на Лигата на нациите
Снимка: https://www.facebook.com/BulgarianNationalTeam/

13785 0

Страхотен успех за женския национален отбор по футбол на България  в дебютното издание на УЕФА Лига на нациите! „Лъвиците“ на селекционерката  Силвия Радойска се класираха за плейофите за промоция в Лига В, като се наредиха сред най-добрите отбори, завършили на второ място в групите си в Лига C.

В последната си среща от основния етап на надпреварата  нашите момичета достигнаха до изключително драматично равенство 2:2 като домакин на Северна Македония.

Срещата, която се игра на стадион “Васил Левски” в София, предложи голове, обрати и емоции, които в крайна сметка бяха с положителен знак за българския тим. Иначе двубоят започна по възможно най-неприятния начин и след час игра селекцията на Силвия Радойска отстъпваше с 0:2 в резултата след попаденията на Рочи и Максути. В 71-ата минута обаче гостенките останаха в намален състав след червения картон на Коларовска и това се оказа повратен момент в сблъсъка.

Първо влязлата като резерва Леонора Желева успя да намали резултата в 85-ата минута, а секунди преди края на мача Полина Ръсина, която ден преди срещата получи предложение за брак, оформи крайното 2:2 и донесе скъпоценната точка на България.

По този начин “лъвиците” събраха актив от 5 точки и той се оказа достатъчен да финишират сред най-добрите втори тимове в Лига C заедно с отборите на Латвия и Черна гора. На 11 декември нашите момичета ще научат името на съперника си в плейофите за промоция, като това ще е някоя от селекциите, завършили на трето място в групите си в Лига B.

Баражите ще са в два мача на разменено гостуване и ще се проведат през пролетта на следващата година.

Съставът на България:

12. Роксана Шахънска, 4. Мариела Недева (78 – 8. Полина Ръсина), 3. Яница Иванова, 2. Николета Бойчева (к), 11. Кристиана Караиванова, 22. Ивана Найденова (69 – 20. Виктория Адрианова), 19. Йоана Станкова, 9. Лора Петрова, 13. Александра Янева (69 – 10. Леонора Желева), 14. Димитра Иванова (87 – 6. Силвия Кефалова), 7. Евдокия Попадинова (87 – 17. Симона Петкова)

Селекционер: Силвия Радойска

Голмайстори: 0:1 Рочи 11, 0:2 Максути 62, 1:2 Желева 85, 2:2 Ръсина 90

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички