Страхотен футбол и куп пропуски: Младежите на България не успяха срещу Молдова


Страхотен футбол и куп пропуски: Младежите на България не успяха срещу Молдова
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5407 0

Младежкият национален отбор по футбол на България завърши 2020-а година с нулево равенство (0:0) срещу Молдова в мач от група Е на квалификациите за Европейско първенство. Футболистите на Александър Димитров бяха далеч по-стойностният и деен отбор на стадион „Славия” срещу молдовците, които дори играха с човек по-малко повече от едно полувреме заради изгонването на Диниш Лешеану в 43-ата минута, но късметът пред гола за българите го нямаше.

Много солиден мач изигра играчът на Колчестър Сити Силвестър Джаспър, който не спря да тормози отбраната на Молдова отляво с непрестанните си действия. Вратарят на съперника Юлиан Агачи пък направи повече от половин дузина спасявания и не допусна попадение в своята врата.

Така българите останаха на петата позиция в групата си и вече сме със 7 точки, шест зад лидера Нидерландия. Молдова е трети с точка повече от нас. За „лъвчетата” мачовете от квалификационния цикъл се подновяват през 2022-а година с домакинство на Нидерландия, след което предстоят три поредни гостувания.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Възпитаниците на Александър Димитров установиха контрол върху топката още от първите секунди на "Славия" и опитваха по крилата да наранят молдовските футболисти, но сериозни опасности пред вратата на Агачи нямаше.

Защитникът на Молдова Бензанюк засече с глава центрирана топка от Силвестър Джаспър отляво, но топката не успя да влети във вратата на гостите. Първият голям шанс за българите дойде след корнера, когато Джаспър центрира от корнер, а топката бе свалена на далечна греда, но завършващият удар на Симеон Петров отблизо бе отразен от молдовския страж.

Две след това Джаспър отново изтормози максимално отляво молдовците, но ударът на Илия Груев бе спасен от вратаря на гостите. В 25-ата минута Агаки излезе да боксира топката, но прекалено неразчетено, но Симеон Петров не успя да насочи топката в опразнената врата на Молдова.

120 секунди по-късно Йоан Стоянов проби страхотно отдясно и нахлу в наказателното поле. Последва прострелно центриране към Джаспър, но футболистът на Колчестър Сити не отправи добър удар с пета отблизо.

В рамките на три минути Диниш Лешеану от Молдова получи два жълти картона и №5 на гостите напусна терена в 43-ата минута. Той фаулира Виктор Попов в средата на терена и финландският рефер не се поколеба да изгони Лешеану. Секунди след това бранител на Молдова блокира диагонален удар на Силвестър Джаспър.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира отново силно за "лъвчетата", а в 47-ата Мартин Минчев отбеляза дори гол в молдовската врата, но страничният съдия вдигна флага си за засада, която бе коректно отразена. В 54-ата минута влезлият като резерва Мартин Петков шутира, но Агачи се намеси. Гостите стигнаха до първата си възможност след удар по диагонала на Гаю, който също влезе като резерва, но Дамян Христов спаси удара му.

Джаспър отправи прекрасен шут от средна дистанция 120 секунди по-късно, но капитанът за Молдова с чудесен рефлекс парира изстрела. В 71-ата минута Илия Груев отправи тежък удар от средна дистанция, но станахме свидетели на сетна намеса на гостуващия вратар. Секудни по-късно и бранителят Виктор Попов опита да порази целта, но топката отлетя аут.

Молдовците се отбраняваха доста добре срещу нашите, които трудно разсичаха линията на защитата на своя съперник. В 77-ата Марин Петков отправи удар от воле, но безкрайно неточен. Въпреки липсата на гол до този момент, нашите футболисти бяха обрадили наказателното поле на Молдова, но това не спомагаше, като талантите ни започнаха да обстрелват вратата на гостите от дистанция.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЪЛГАРИЯ U21: Дамян Христов – Йони Стоянов, Атанас Чернев, Симеон Петров, Виктор Попов – Илия Груев, Валентин Антов, Станислав Шопов – Велислав Василиве, Мартин Минчев, Силвестър Джаспър

МОЛДОВА U21: Юлиан Агачи – Серафим Койочари, Даниел Думбравану, Махаил Стефан, Динис Йешеану, Георге Бринзаниуч – Виргилиу Постолачи, Никита Мотпан, Даниел Лису, Ники Клескенсо – Владислав Бланута

ПРЕДИ МАЧА

Момчетата на Александър Димитров са на пето място във временното класиране и имат актив от 6 точки след 5 изиграни мача (голова разлика - 8:8):

3.09. - Молдова 0:2 България

7.09. - България 0:4 Уелс

8.10. - България 5:0 Гибралтар

12.10. - България 0:1 Швейцария

12.11. - Нидерландия 3:1 България

Класиране:

1. Нидерландия - 13 точки (20:3 гол. разлика)

2. Швейцария - 13 точки (14:2)

3. Молдова - 8 точки (2:8)

4. Уелс - 7 точки (11:6)

5. България - 7 точки (8:8)

6. Гибралтар - 0 точки (0:28)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички