Две греди, червен картон, пет гола: 3 точки за България U21 срещу Гибралтар U21 (СНИМКИ)


Две греди, червен картон, пет гола: 3 точки за България U21 срещу Гибралтар U21 (СНИМКИ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7571 0

Младежкият национален отбор на България до 21 години победи по категоричен начин Гибралтар, вкарвайки му 5 безответни гола на стадион "Овча Купел" в София. Двубоят бе част от квалификационния цикъл за Европейското първенство по футбол през 2023 г., а момчета на Александър Димитров не оставиха никакво съмнение в превъзходството и дори не допуснаха нито един удар към вратата на Дамян Христов!

Капитанът на "лъвовете" блесна с хеттрик в рамките на първите 34 минути, а тимът ни спечели важни три точки в борбата за място на Евро 2023. Следващата среща на България U21 е във вторник, 12 октомври, срещу Швейцария - отново на родна земя!

Ето как се разви срещата, която младежите ни спечелиха с 5-0:

Дъждът над София временно бе спрял и мачът започна при добро състояние на тревната настилка. В третата минута Митко Митков центрира хубаво от дясното крило и Мартин Петков засече топката с глава, но тя премина над вратата. 120 секунди по-късно Филип Кръстев стреля с левия крак по диагонал, Ханкинс спаси, но при добавката Владимир Николов бе безпогрешен - 1:0 за България!

В 7-ата минута Мартин Петков отново скочи най-високо и насочи с глава топката във вратата, но стражът на гостите се намеси добре. В следващите десет минути на "Овча Купел" играчите на Александър Димитров продължиха да диктуват темпото на игра в търсене на бърз втори гол. 

В 23-ата минута България получи право да изпълни дузпа, след като Паркинсон извърши категорично нарушение в наказателното поле. Зад топката застана капитанът Влади Николов и вкара втория си гол в мача, пращайки вратаря в обратния ъгъл - 2:0! Само минутка по-късно той оформи своя хеттрик в срещата, след като засече центриране на Филип Кръстев отляво с глава - 3:0 за "лъвовете"!

В 32-ата минута Пийкок получи първия жълт картон в срещата, а над София отново започна да вали дъжд. Малко след това падна и четвъртият гол - при атака като по учебник Станислав Шопов извади топката към точката на дузпата и нападателят на Левски Мартин Петков с едно докосване я прати в десния ъгъл на Ханкинс - 4:0 за България!

Пет минути преди края на първото полувреме втори гол на Петков бе отменен заради засада, а преди това Ханкинс с вещина отрази удар от около 20 метра на Митко Митков. В 43-ата минута Симеон Петров бе декориран в жълто, след като извърши нарушение в половината на Гибралтар. Това бе и всичко по-интересно за първата част!

На полувремето в игра се появиха Мартин Дичев и Димо Кръстев на мястото на Митко Митков и Филип Кръстев. В 52-ата минута Монтовио извърши много груб фал срещу Мартин Петков и получи заслужен жълт картон. Секунди по-късно играчът на гостите си позволи да отправи по-остри реплики към съдията и той не се поколеба да го изгони - Гибралтар остана с човек по-малко!

Предвид резултата, темпото на игра значително спадна през второто полувреме, а гостите не бяха отправили нито един удар към вратата на Дамян Христов. В 62-ата минута авансът на България набъбна до 5:0, след като Мартин Петков пусна успореден на голлинията пас с външен фалц към Димитър Стоянов и той се разписа на празна врата!

В 67-ата минута Алеккандър Димитров направи още две промени - шанс за изява получиха Мартин Атанасов и Йоан Бауренски! Малко след това Джеймс Паркинсон бе на косъм да си отбележи зрелищен автогол с неуспешно изчистване, но топката се отби от напречната греда

В 72-ата Илия Груев нанесе силен шут, но лявата греда помогна на Ханкинс. Четири минути по-късно капитанът на България, който отбеляза първите три гола, отстъпи мястото си на Денислав Ангелов. Със спечелените три точки "лъвовете" събраха актив от шест и вече заемат второ място във временното класиране в Група Е! Предстои сблъсък с лидера Швейцария (7 т.)...

Стартови състави:

България: 12. Христов, 22. Дончев, 20. Петров, 4. Чернев, 18. Стоянов, 14. Кръстев, 8. Груев, 7. Шопов, 19. Митков, 9. Петков, 10. Николов

Гибралтар: 1. Ханкинс, 19. Азопарди, 5. Паркинсон, 4. Ямбиас, 2. Монтовио, 7. Пийкок, 21. Дуа, 6. Де Харо, 8. Верхаке, 10. Борге, 11. Ел Хмиди

ПРЕДИ МАЧА

Това ще бъде трети мач от Група Е за "лъвчетата" на Александър Димитров! До този момент те победиха Молдова с 2:0 като гости и загубиха тежко с 0:4 от Уелс в България. Отборът ни заема 4-то място във временното класиране с актив от 3 точки. 

Само първите два от общо шест тима ще спечелят "билет" за Евро 2023, а днешният съперник на България е на последното място с 0 точки - две загуби от Швейцария U21 с по 4:0!

Досега момчетата на Александър Димитров никога не са се изправяли срещу този противник и въпреки интензивния дъжд над София, очакванията са България да победи с разлика опонента си. Букмейкърите са на същото мнение - победа на "лъвовете" е означена с коефициент 1.03, докато евентуалните равенство или загуба са фиксирани съответно на 11.50 и 26.00!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички