Следващият съперник на България: Най-добри сме в региона, по-напред дори от Хърватия


Следващият съперник на България: Най-добри сме в региона, по-напред дори от Хърватия
Снимка: Getty Images

1669 0

След разочароващата загуба от Литва, на българския национален отбор му предстои контрола с Албания. Мачът в Тирана е на 17 октомври от 19:00 часа българско време.

Мачът никак няма да е лек

Очертава се, въпреки приятелския си характер, мачът да е доста труден за "лъвовете", защото съперникът лети в европейските квалификации. И изглежда, че доста е повдигнал самочувствието си в последно време.

Албанците - най-добри в региона си

Албанското издание alfapress.al направи обзор къде се намират техните съседи в групите си по пътя за Берлин. И установи, че никой в региона не е в по-добра позиция от тях. Тимът на Силвиньо е първи в своята група "Е", на 4 точки пред Полша.

"Албания се вижда на крачка от ново класиране на европейско, бидейки първа в група "Е", на 4 точки пред Полша. В най-лошият случай отборът ни се нуждае само от 2 точки, за да се класира за Евро 2024, с 2 оставащи мача срещу Молдова и фарьорските острови. В региона нашият национален отбор е в най-удобната ситуация и е единственият, който води в своята група", пише медията.

Къде са съседите им в групите си?

И това наистина е така - Северна Македония и Косово са четвърти в своите групи, Черна гора и Гърция са трети, а Сърбия е втори.

"Без скромност можем да кажем, че имаме най-добрия национален отбор в региона и сме по-близо от всички до Берлин, дори по-близо от Хърватия, които са втори в групата си", пише alfapress.al.  А ние стигнахме дотам чужди медии да ни утешават за ужасната квалификационна кампания. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички