Лукас Петков: Говоря с Илия Груев на немски, с останалите комуникирам на английски


Лукас Петков: Говоря с Илия Груев на немски, с останалите комуникирам на английски
Снимка: GettyImages

1386 0

Българският национал по футбол Лукас Петков говори за повиквателната от тима, след като попадна в състава на Младен Кръстаич преди два месеца и дебютира в контролата срещу Иран.

"Не съм изненадан от повиквателната в националния отбор на България. Радвам се, че нещата се получиха толкова бързо. Щастлив съм да съм тук. Не мога да опиша радостта си за моя дебют. Резултатът не бе добър, но такива срещи могат да са ни полезни, за да не повтаряме същите грешки. Разбирам се чудесно с Илия Груев, който говори немски. С останалите комуникирам на английски", заяви Петков пред БНТ.

Връзката му с България

Той е израснал в Германия, като разказа и малко за семейството си: "Имам българска следа в семейството си. Майка ми е германка, откъдето и да я погледне човек. От страна на баща ми е по-интересно. Дядо ми е роден в малко селце в Югоизточна България. Когато е бил на 18 години е заминал за Гърция, оттам през Франция за Германия. Там се запознал с баба ми. Той не е донесъл със себе си езика и затова за съжаление, не говоря български", допълни той.

Играчът в момента собственост на Аугсбург, като през изминалия сезон дебютира в Бундеслигата. "Бундеслигата винаги е била целта, за която съм се стремял. Участието в тези срещи ми даде самочувствие. В Гьойтер Фюрт гледам на Втора Бундеслига като чудесно място за развитие. Мога да натрупам минути. Със сигурност е стъпка напред. Отборът тепърва ще събира смелост. Чувствам се добре в Гьойтер Фюрт, не съм далеч от родителите си". За българския национален отбор предстои контролна среща с Армения, като нападател напусна лагера малко преди нея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички