След шока в Тбилиси: Опълчението на България издържа срещу Грузия


След шока в Тбилиси: Опълчението на България издържа срещу Грузия
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

6105 0

България удържа Грузия в Тбилиси и завърши 0:0 в мач Група 4 на Лига С от турнира Лига на нациите. Пред около 55 000 фенове на домакините на стадион "Борис Пайчадзе" хората на Вили Саньол доминираха тотално, но така и не успяха да превземат вратата на Николай Михайлов.

Селекцията на Георги Иванов – Гонзо, която е в шок след случилото с Тодор Неделев, който претърпя тежка операция след катастрофата в грузинската столица, игра смело в отбрана. Опълчението на „лъвовете“ в крайна сметка удържа съперника си.

Така България остава на третото място в своята група с актив от 3 точки, но и без победа в досегашните си четири мача. „Трикольорите“ направиха равенства още срещу Северна Македония и Гибралтар. Статистиката сочи, че вече осми поред мач националният ни отбор не познава вкуса на победата.

Грузинците са на лидерската позиция с актив от 10 точки. Те не успяха да запишат 4-та поредна победа. В другия мач от групата Северна Македония разби Гибралтар с 4:0 и се бетонира ва втората позиция със 7 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още след първия съдийски сигнал домакините се хвърлиха в атака. Хвича Кварцхелия се строполи в пеналта във началните секунди на 2-ата минута след съприкосновение с Андриан Краев. Съдията Ескос обаче не видя нарушение на правилата и не отсъди дузпа за Грузия.

Хората на Вили Саньол продължиха да нападат. Те налитаха като оси и пращаха прострелни центрирания в пеналта.

В 8-ата минута публиката на стадиона изрази подкрепата си към Тодор Неделев, който пострада при катастрофата на родните национали в Тбилиси. Близо 50-те хиляди фенове на домакините на "Борис Пайчадзе" го направиха чрез аплодисменти.

„Трикольорите“ осъществиха първата си по-опасна контраатака в 18-ата минута. Мартин Минчев нахлу отляво, но центрирането му не намери негов съотборник.

120 секунди по-късно Миланов от фаул подаде към Костадинов, но ударът му с глава премина много далеч от целта.

В 22-ата минута Квеквескири стреля от 22-23 метра, но много неточно. Малко след това Чорбаджийски се намеси с глава след бомбен шут на Саба Лобжанидзе.

До почивката домакините продължиха да натискат, но така и не създадоха чисто голово положение пред вратата на Михайлов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гонзо направи първата си смяна в 50-ата минута. Атанас Илиев напусна, а на негово място влезе Георги Минчев.

Натискът на домакините продължи и след антракта.

В 56-ата минута се откри златен шанс пред грузинците. Жорж Микаутадзе засече центриране в наказателното поле и намери пространство за удар, а за наш късмет топката премина встрани от лявата греда.

В 61-ата минута по-чудо се измъкнахме без гол в нашата врата. Хвича Кварцхелия се откъсна в пеналта, прехвърли Михайлов, но за наш късмет Пламен Гълъбов изби пред голлинията. След това и Микутадзе стреля от 5 метра, но Михайлов се справи.

В 72-ата минута Мартин Минчев стреля слабо, но не затрудни Лория. Десетина минути по-късно отново футболистът на Спарта Прага създаде напрежение пред вратата на домакините, но не се стигна до удар.

В 86-ата минута Зивзивадзе получи прострелно подаване в близост до вратата ни, но Пламен Гълъбов се намеси и изби в ъглов удар.

До края Грузия не падна гол в нито една от двете врати.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Грузия: 1. Лория, 15. Азаров, 3. Хочолава, 4. Кашия (к), 23. Двали, 7. Кварацхелия, 16. Квеквескири, 14. Меквабишвили, 11. Лобжанидзе, 22. Микаутадзе, 8. Казаишвили

България: 13. Михайлов (к), 14. Недялков, 21. Гълъбов, 4. Чорбаджийски, 2. Турицов, 20. Краев, 17. Миланов, 7. Костадинов, 22. Стефанов, 19. Мартин Минчев, 9. Илиев

ПРЕДИ СРЕЩАТА

България ще преследва първата си победа в тазгодишното издание на турнира Лига на нациите. Избраниците на временния селекционер Георги Иванов – Гонзо ще се опитат да вземат и реванш от Грузия, която ни разгроми с 5:2 насред Разград преди седмица.

Именно след това поражение дойде и оставката на Ясен Петров. Двубоят в Тбилиси бе предшестван и от кошмарен инцидент. Тодор Неделев пострада тежко при катастрофа на автобусите, превозващи състава ни в столицата на Грузия и се наложи да претърпи спешна операция на черепа.

Грузия е изненадващ лидер в нашата група с пълен актив от 9 точки след 3 победи. Нашите са предпоследни с 2 пункта след две ремита и поражение от днешния ни съперник.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички