Глас от БФС: Мач с Грузия ще има, Неделев ще остане в болницата 10 дни


Глас от БФС: Мач с Грузия ще има, Неделев ще остане в болницата 10 дни
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2192 0

Пресдиректорът на националния отбор по футбол - Виктор Игнатов, сподели, че мач на "лъвовете" с Грузия ще има, въпреки инцидентът, в който участва цялата ни селекция. Известен факт е, че в петъчната вечер България претърпя пътно-транспортно произшествие в Тбилиси при пътуване от летището в грузинската столица за хотела, в който е трябвало да бъдат настанени нашите.

При катастрофата сериозно пострадал бе Тодор Неделев, който претърпя операция на главата, след като му беше спукан черепа. 

„Слава Богу, последните новини са положителни. Тодор е в съзнание, контактен е. Разбира се, има го това състояние заспиване-събуждане, но като цяло е добре и прогнозите са оптимистични и се надяваме скоро отново да е на терена.

Още с кацането забелязахме, че времето е много лошо. Имаше гръмотевична буря. Търгнахме с двата буса, както е по протокол от УЕФА. Имахме полицейски ескорт. Понеже летището е извън Тбилиси, пътувахме доста време. Навлязохме в един тунел, където се случиха нещата. Беше мокро, асфалтът беше хлъзгав. Преди това се бе случила катафтрофа, за която ескортът нямаше как да знае, съответно не намалихме скоростта, това затрудни спирането на първия автобус и не успя да реагира навреме, за съжаление се случи този инцидент, който разтресе всички и Тодор пострада тежко.

Между 7 и 10 дни е планирано към този момент да остане Неделев в Тбилиси, но всичко е динамично. Разбира се, д-р Бочев ще остане с него, след това в зависимост от състоянието му ще бъде организиран съответния транспорт.

Ще има мач. Дори да имаше отлагане, то щеше да е с ден-два. По правилата компромис може да се направи по време на настоящия прозорец за национални мачове, така че няма смисъл да искаме отлагане", говори Игнатов за Дарик радио.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Получихме пълно съдействие от грузинската федерация. Ако човек реши да търси всякакви причини и виновници, може да обвинява всеки, но това е инцидент, който може да се случи навсякъде. Ще се проведе разследване и ще се разбере кои са виновни. Извикаха най-добрият специалист в неврохирургията. Всичко стана много навреме. Огромно благодаря.

Когато се случи нещо такова, хората разбират, че колкото и велика игра да е, това е само една игра, и всички трябва да сме сполтени. Всички футболисти са шокирани. Това е момент, в който трябва да покажем, че сме заедно, дори и заради Тодор“, каза Игнатов.

А какво е състоянието на Неделев, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички