Скандалната България и взривоопасни битки: 5 мача, които да гледаме през паузата за национални отбори


Скандалната България и взривоопасни битки: 5 мача, които да гледаме през паузата за национални отбори
Снимка: Lap.bg GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1536 0

Футболните първенства по цял свят отново бяха прекъснати поради пауза за националните отбори. Немалка част от страните на Стария континент продължават битката си за място на Европейското първенство в Германия догодина.

В Южна Америка същевременно борбата за класиране на следващото Световно първенство е също ожесточена. Бразилия и Уругвай се нуждаят от точки, за да се отдалечат от преследвачите си, докато световният шампион Аржентина има комфортна преднина.

В Европа интрига също не липсва. Участието на актуалния европейски шампион Италия в следващите финали е под сериозна въпросителна. На пътя на "адзурите" е Украйна, която също мечтае за своя миг.

Кои са петте най-любопитни мачове, които да гледаме по време на паузата?

5. Колумбия - Бразилия 

Бразилия продължава битката си от световните квалификации срещу вдъхновения тим на Колумбия. "Селесао" не се радват на много добри представяния от началото на кампанията.

След две победи в първите си 2 двубои срещу Боливия и Перу, възпитаниците на Фернандо Диниз са в серия от 2 последователни мача без успех (1:1 с Венецуела и 0:2 от Уругвай).

Така "кариоките" заемат 3-тото място в класирането с актив от 7 точки. Предстоящият им опонент пък 5-и, но само с 1 пункт по-малко. Бразилия няма право да допуска повече грешки. Срещата ще се състои в петък (17.11) от 02:00 часа (българско време).

 4. Украйна - Италия

В Група "C" на евроквалификациите ситуацията изглежда много заплетена. Англия вече си осигури място на големите финали. "Трите лъва" грабнаха 16 точки в 6 мача, гарантирайки си продължаване напред. Не по същия начин обаче стоят нещата с европейския шампион Италия.

"Адзурите" са трети в подреждането с 10 пункта на сметката си. Втори е предстоящият им съперник в лицето на Украйна, която е с 13, но и с мач повече.

Ако Италия се разправи със Северна Македония на 17-и ноември, ще се нуждае от само точка срещу украинците, за да си гарантира участие на Евро 2024 г. Ако шампионът допусне поражение, но все пак надвие Украйна, пак ще продължи напред поради положителен баланс в преките двубои. Срещата между тях ще се състои в понеделник (20.11) от 21:45 часа (българско време).

3. Аржентина - Уругвай

Световният шампион Аржентина желае да продължи перфектната си серия и възможно най-скоро да си осигури шанс за защита на трофея от Мондиала в Катар.

На пътя на "гаучосите" застава Уругвай. Двамата бивши съотборници и близки приятели Лео Меси и Луис Суарес ще се изправят лице в лице в битка от 5-ия кръг на квалификациите. Към момента "албиселесте" са безгрешни, постигайки победи над Еквадор, Боливия, Парагвай и Перу.

"Небесносините" от своя страна са втори в подреждането с равен брой точки (7) с третия Бразилия, но предимство при преките двубои. Победата над "селесао" с 2:0 би могла да служи като сериозен стимул на момчетата на Марсело Биелса в петък (17.11) от 02:00 часа (българско време).

 2. Бразилия - Аржентина

Безспорно, когато двата южноамерикански колоса са един срещу друг на терена, трудно друг мач би могъл да прикове толкова силно вниманието. Бразилия срещу Аржентина е една от класиките във футбола.

Едно от най-великите съперничества се завръща в сряда (22.11) от 02:30 часа (българско време). Серията от 14 поредни победи на "гаучосите" срещу тази от 2 поредни неуспеха на "кариоките".

Суперзвездата на Бразилия - Неймар, ще отсъства поради контузия. В състава на Фернандо Диниз обаче качество и звезди не липсват. 

1. България - Унгария

Мачът между България и Унгария едва ли буди сериозен интерес у неутралните фенове. Небивал такъв обаче има и в двете страни. За съжаление, чисто футболният аспект от играта далеч не е причината двубоят да е една от най-дискутираните теми у нас.

Поредната доза скандали в българския футбол постави мача под светлините на прожекторите. Той трябваше да се състои в София, където бе готвен масов протест от страна на повечето фракции на футболни отбори у нас, желаещи смяна в управлението на БФС.

Именно поради тази причина управленците взеха изненадващото решение да преместят срещата в Пловдив и то при закрити врата. Това от своя страна предизвика още по-бурен гняв у запалянковците, които въпреки забраната, се готвят за обединение и посещение на "Колежа" в четвъртък (16.11) от 19:00 часа.

Що се отнася до събитията на терена, то националният ни отбор няма шанс за нищо повече, освен да се отлепи от дъното на Група "G". Дори той изглежда като от сферата на фантастиката. "Маджарите" от своя страна са първи, но все още не са си гарантирали участие на финалите.

Всичко най-любопитно около паузата за националните отбори следете в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички