Ще го уволнят ли? Неустойката на Кръстаич е над 250 000 евро, Михайлов привика сърбина спешно


Ще го уволнят ли? Неустойката на Кръстаич е над 250 000 евро, Михайлов привика сърбина спешно
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

11429 0

Столът на селекционера на националния отбор по футбол на България Младен Кръстаич се клати много сериозно. Избраниците му се представиха трагично в контролата срещу Иран, загубена с 0:1 на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. След това „лъвовете“ паднаха злощастно с 1:2 и от Черна гора в евроквалификация в Подгорица, с което угасна и мечтата за класиране за Евро 2024 в Германия.

Така Кръстаич вече е поставен на дузпата от БФС, твърди „Тема Спорт“. Недоволството към сърбина расте, а от родната централа му бяха поставили и цел за класиране на финалния турнир на Стария континент.

ВИСОКАТА НЕУСТОЙКА НА КРЪСТАИЧ

До момента единствено високата неустойка пази гърба на специалиста. Квалификациите обаче приключват през ноември, а договорът на сърбина е до следващото лято – юни 2024 година. Предполага се, че той няма да не бъде изпълнен, а прекратен предсрочно след края на пресявките.

Вчера президентът на централата Борислав Михайлов е привикал Младен Кръстаич на спешна среща в базата в Бояна, пише изданието. Боби изненадващо не бе „лъвовете“ в Подгорица и не гледа двубоя на живо. Той не отиде и в Пловдив за контролата с Иран.

Повод за срещата между двамата е било именно слабото представяне и договора на сърбина. При високата му заплата, ако БФС го освободи сега ще трябва да плати над четвърт милион евро неустойка, твърди медията. Очакванията са все пак след края на квалификациите двете страни да се разберат за много по-малка сума и да се разделят. Евентуално нов селекционер ще има в края на тази година или началото на следващата.

Междувременно плъзнаха слухове за евентуално завръщане на поста на Станимир Стоилов. Проверка на вестника обаче установява, че докато Георги Иванов-Гонзо е директор и отговорник за националите Мъри няма как да поеме тима.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SportLive! Емил Велев – Кокала отсече: Казват на Кръстаич кои футболисти да извика в националния отбор!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички