Георги Иванов защити Кръстаич и обяви: Ще чакаме резултати в Лигата на нациите


Георги Иванов защити Кръстаич и обяви: Ще чакаме резултати в Лигата на нациите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2975 0

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо говори при завръщането на националния ни отбор от Черна гора. "Лъвовете" загубиха с 1:2 като гост и продължават без победа през 2023 година.

Вижда се разлика в представянето на отбора

Той сподели, че вижда разлика между последния мач и този с Унгария, който загубихме с 0:3. Според него от тогава играта ни се подобрява, а в момента много липсват на отбора Антон Недялко и Петко Христов, които "водят" защитата ни. "В националния отбор се оформя едно ядро от 15 човека, около които ще градим бъдещето. Идва нов треньор и искате да продължи със стария състав. Бият се чувствата в мен - от една страна, че загубихме, а от друга, че играхме добре. Не можем да се сърдим на младите, защото това е процес, който трябва да изтърпим.

Дори да посадиш едно цвете, трябва време да порасне от днес за утре. Трябва да го ториш и поливаш. В момента това правим с националния отбор. Всички българи искат да има резултат. Да, резултатите не са добри. Срещаме силни отбори, не говоря за Черна гора и двата мача бяхме по-добри. Сърбия и Черна гора са отбори със скъпи играчи. Имаме играчи, които могат да се развият. Ако отбора играе по този начин, може да се развием и да се представяме доста по-добре".

Според него, когато направим ядро от 7-8 футболисти в топ 5 първенствата, тогава ще можем да се борим с отбори от средноевропейско ниво. "За да отидеш там, трябва да имаш качествата да играеш там. Това е функция на клубовете да си развият играчите и те да отидат в чужбина. Ние имаме време да работим с тях в рамките на 3 дни".

Не иска смяна на Младен Кръстаич

"Аз не съм адвокат на Младен Кръстаич, но как се очаква от него да поправи грешките им. В моите мисли на дневен ред не стои оставка на Младен Кръстаич. Има Изпълком, който ще реши, ако зависи от мен, аз ще оставя Младен".

Той допълни, че за Младен Кръстаич е трудно за 3 дни работа да оправи грешките на отбора, както и че не очаква да бъде сменен. "Младен Кръстаич има три дни да работи с тях. Този синхрон ще го намерим, когато намерим точните футболисти. Има израстване в отбора. Ако вие не го виждате, аз го виждам. Нямаме толкова много футболисти, това са най-добрите футболисти в България и го твърдя. Никой треньор няма картбланш. В момента има напрежение към Младен Кръстаич. Не казвам, че не сме сбъркали някъде, но сме дали шанс на голям брой играчи".

Резултатите от работата ще видим в Лигата на нациите

Според Гонзо целта пред Кръстаич е била да изгради отбор от млади играчи, като резултатите може да са налице в Лигата на нациите. "Младите играчи са бъдещето на България, когато се променят футболистите, се променя и цялата концепция на националния отбор. Сами виждате футболистите на Черна гора в какви отбори играят. Имат в Атлетико Мадрид и други. Дори да сменим треньора, какво ще направим? Пак ще започнем всичко отначало. Ще дойде новия треньор, който ще има друга визия и пак отначало. Когато Младен Кръстаич беше назначен, ние му поставихме цел да изгради национален отбор с млади играчи. Резултатите на това може да видим следващата година. 

Гледаме класирането, но какво да направим? Да вляза и да вкарам два-три гола ли. Не искам нито да упреквам вас, нито да защитавам Кръстаич. Много пъти футболистите не могат да изпълнят решенията на треньора, нещата не са едностранни". От всички отбори в евроквалификациите само 9 отбора имат по-малко точки от нашия тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички