Шеф в БФС каза кое е по-важно за БФС и отсече: Преживял съм много митинги


Шеф в БФС каза кое е по-важно за БФС и отсече: Преживял съм много митинги
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

993 0

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов изрази своето мнение и позиция след проведената среща в Министерството на младежта и спорта и представители на 145-те клуба, които бяха изключени от родната футболна централа.

Той обяви, че не се притеснява заради планираните протести в четвъртък. Тогава ще се проведе прословутата евроквалификация на националния отбор на България срещу Унгария. Припомняме, че феновете не са се отказали от намерението си, и те ще се състоят макар  и извън пределите на стадион „Васил Левски“.

Попов призна, че най- важното за БФС е да чувства подкрепата на своите избиратели, визирайки футболните клубове.

ИЗКАЗВАНЕТО НА ПОПОВ

 „Искам първо да благодаря на министър Илиев за реакцията и предоставянето на стадион „Васил Левски“. Искам да бъда пределно ясен. Стадион „Васил Левски“ е заявен за квалификацията още в началото. За целия цикъл от домакински мачове. Възникването на ситуацията за промяната и за затворените врати идва от администраторът на европейската квалификация.

Да, ние администрираме нашия футбол, но международните квалификации ги администрира УЕФА. Тя предписа футболната среща да се играе при затворени врати. Ние също търпим репутационни щети от българските граждани. Органът, който администрира, решава. Ние трябва да се съобразяваме с него“, започна Борислав Попов.

МНЕНИЕТО ПО КАЗУСА С ИЗКЛЮЧЕНИТЕ КЛУБОВЕ

БФС има колективен орган на управление. Когато дойде писмото от министерството, трябва да бъде внесено в Изпълкома. Не мога да го взема еднолично. Аз нямам право на глас в Изпълкома, не съм избран. Никой никога в БФС не е забранявал на децата да играят. Децата могат да играят във всички турнири, които не са държавни първенства.

Във всички останали детските школи могат. Не е необходимо да си член на БФС, за да си покажеш постиженията. Това беше обяснено. Диалогът беше много остър. Направи Ви впечатление, че госпожа Дашева и моята сътрудничка излязоха. Разговорът излезе далеч извън рамките на добрия тон“, каза той по темата с изключените 145 клуба.

ЗА ПРОТЕСТИТЕ

„ Преживял съм много митинги. Хората имат право да протестират, но трябва да е в рамките на законите. Неслучайно споменах България – Англия, България – Хърватия, полицайката, която получи тежкото нараняване в очите. Всички футболни фенове, които желаят да си изразят протеста законно, никой не може да ги спре. Ние сме правова държава“, обяви Попов.

 „Може би е важно дали БФС чувства подкрепа от избирателите си – клубовете. Футболът е социален феномен. Опитваме се да получим подкрепа, но не във всички случки получаваме добронамереност и диалог. Има разминаване в някои позиции“, отсече той.

На 30 октомври, без да питаме СДВР, пристига писмо две страници, в което има предпоследен абзац, в което се казва, че трябва да преместим мача извън София. Това е от компетентния държавен орган и го изпратихме моментално в УЕФА. От там взеха това решение. Те също отговарят за сигурността на мачовете. Ще дойдат поне двама офицери“, обяви шефът в БФС.

Аз съм назначен на работа, мен могат да ме уволнят по всяко време. Може и да си тръгна, нямам никакъв проблем. Тръгвал съм си от осем работи до този момент“, завърши Попов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Министърът на спорта отсече: БФС нанесе петно върху футбола и спорта

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички