Селекционерът на U17: Не отиваме на Евро 2022 като аутсайдери, гоним топ 6


Селекционерът на U17: Не отиваме на Евро 2022 като аутсайдери, гоним топ 6
Снимка: Lap.bg

2033 0

Юношеските национали на България до 17 години ще гонят влизане в топ 6 на Европейското първенство през 2022 година в Израел. Това обяви техният треньор Йордан Петков. Континенталният шампионат ще се проведе от 16 май до 1 юни, жребият е на 6 април.

"Лъвчетата" се класираха драматично за Европейското на квалификационния кръг в Португалия. Решаващ се оказа жълтият картон по-малко, който отборът ни имаше от Люксембург.

"Ще отидем там не като аутсайдери. Смело мога да го кажа. Нещо повече - имаме една голяма цел. Може да звучи безумно, но задачата ни е да се класираме за световното първенство до 17 години. За да я постигнем, трябва да завършим в Топ 6 на Европейското. Силно се надявам, че сегашното ни класиране е само началото на нещо хубаво, от което българският футбол имаше нужда", заяви Петков, цитиран от "България Днес".

Юношите отпразнуваха бурно класирането си на Евро 2022 - скандиранията им огласиха хотела, в който бяха настанени, минути след като стана ясно, че отиват в Израел. Ето какво каза за успеха им шефът на БФС Борислав Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички