Не е за вярване! Юношите на България пропиляха 2 гола аванс и ще треперят за Евро 2022


Не е за вярване! Юношите на България пропиляха 2 гола аванс и ще треперят за Евро 2022
Снимка: bfunion

1150 0

Юношеският национален отбор на България изглеждаше като сигурен участник на Евро 2022, след като водеше с 2:0 половин час преди края на последната среща от груповата фаза на елитния кръг на квалификациите за континенталната надпревара - срещу Ейре.

Въпреки това родните национали допуснаха да бъдат изравнени и в крайна сметка завършват с 4 точки в групата - загуба от Португалия (която разгроми с 9:1 Финландия в последния си мач), успех над Финландия и равенство с Ирландия.

За Европейското се класират 7-те най-добри втори отбори от групите. Към момента има три тима с повече точки (Швеция, Белгия, и Турция. Грузия е с точка по-малко, но и мач пасив (срещу Шотландия, която при успех ще събере 4 точки), Гърция и Словакия са с по две точки, но и мач по-малко. В групата на Украйна има изчакване на мачовете заради политическата обстановка, а Русия бе дисквалифицирана, като в нейната група Франция е първа с 6 точки, а Англия и Люксембург са с по 0 след срещите си с "петлите".

Началото на срещата не бе мечтано за "лъвчетата", тъй като се наложи на Божев да спасява опасен удар на Тете. Все пак България бързо овладя инициативата и това доведе до мигновен гол. В 13-ата минута дясното крило Роберто Райчев наказа грешка на ирландците. Той пресече подаване и се озова на перфектна позиция, от която насочи хладнокръвно топката покрай стража на съперника - Дохърти.

Секунди след това Кирев засече по отличен начин подаване, но този път Дохърти спаси. Топката обаче се върна в Чунг, той комбинира с Райчев и крилото вкара втория си гол в срещата чрез красив и техничен удар в горния десен ъгъл на противниковата врата.

В 59-ата минута обаче Ейре успя да намали изоставането си. Центриране от пряк свободен удар, некоординирани действия в отбрана за "лъвчетата" и Роко Вата се възползва, за да намали. Само 15-ина минути след това авансът на България бе напълно заличен, след като централният защитник Сам Къртис изравни. До края на срещата повече попадения не паднаха.

Стартови състави

България (U17): 1. Божев, 7. Атанасов, 6. Георгиев, 5. Маринов, 3. Цонев, 18. Нгуен До, 8. Стоянов, 10. Митков, 9. Райчев, 19. Кирев, 11. Маринов

Ейре (U17): 16. Дохърти, 4. Савшак, 5. Хефернан, 2. Къртис, 13. Хейл, 20. Тете, 6. Феризай, 8. Макманъс, 7. Зефи, 14. Блоксам, 9. О’Махони

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички