С мисъл за жребия за Евро 2024: България ще гони задължителна победа в Скопие, за да избегне исторически резил


С мисъл за жребия за Евро 2024: България ще гони задължителна победа в Скопие, за да избегне исторически резил
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

2746 0

Националният отбор по футбол на България гостува тази вечер на Северна Македония в последния си мач от груповата фаза на турнира Лига на нациите. Сблъсъкът от Лига С, Група 4 на надпреварата е от огромно значение за „лъвовете“.

България трябва да преследва победа на всяка цена, за да остане в четвърта урна за жребия за квалификациите за Евро 2024 в Германия. Те се определят от класирането в Лига на нациите. При успех тази вечер в Скопие ще изпреварим Северна Македония и ще завършим на второ място в групата. Победата на Фарьорски о-ви над Турция завчера прави успеха на отбора на Младен Кръстаич задължителен. В противен случай ще ударим историческо дъно с пета урна на жребия на 9 октомври във Франкфурт.

„Трикольорите“ спечелиха домакинството си на Гибралтар с 5:1 в Разград в официалния дебют на новия селекционер Младен Кръстаич. Подборът на млади и обещаващи футболисти в селекцията на сръбския специалист даде резултат срещу непретенциозния съперник, но сега на ред е съставът на македонците, с които „трикольорите“ завършиха наравно 1:1 в първия мач на родна земя.

В последния си двубой западните ни съседи загубиха при визитата си на Грузия с 0:2. Грузинците, които ни разбиха с 5:2 в Разград и направиха нулево равенство срещу българите на собствен терен, са убедителни лидери с 13 точки и ще се изкачат със сигурност във второто ниво на Лигата на нациите. България има шанс да се бори за второто място, след като с победата над Гибралтар си осигури оставане в Лига С. България е с 6 точки, докато северно-македонците са със 7 пункта.

"Искахме победата срещу Гибралтар и я взехме. Сега отново искаме да спечелим, но е много важно да запазим концентрация през всичките 90 минути срещу отбора на Република Северна Македония.

Очаквам в Скопие да бъде по-трудно, защото те са силен противник. Нужно ни е отново да играем с енергия, за да стигнем до добър резултат. Трябва да излезем концентрирани на терена и да не ни интересува това, което се говори около мача. Политиката е работа на политиците. Изпълнихме целта за оставане в дивизията, а утре ще опитаме отново да играем атрактивно. Очаквам това от моите играчи, защото те са напълно способни да го направят", заяви Кръстаич преди сблъсъка в Скопие.

А ето как Антон Недялков показа, че е здраво стъпил на земята след разгрома над Гибралтар.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички