С двама от Левски аут: Илиан Илиев посочи двете неща, които иска от България срещу Унгария


С двама от Левски аут: Илиан Илиев посочи двете неща, които иска от България срещу Унгария
Снимка: БГНЕС

17728 0

Новият селекционер на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев даде първата си пресконференция пред мач на "лъвовете". Той говори преди квалификацията за Евро 2024 срещу Унгария, която ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" в София.

На няколко пъти той подчерта най-важното, което трябва да види от футболистите. От една страна иска те да си възвърнат позагубената увереност, защото вярва, че никой играч не може да се представи силно без този фактор. От друга изисква от възпитаниците му да са концентрирани.

Какво очаква Илиан Илиев от мача с Унгария?

"Играл съм за този национален отбор, чувствам се длъжен да дойда и да помогна в този нелесен момент и се надявам да успея да го направя. Важно е да променим увереността, имаме добри играчи, но те играят бе увереност. Ще опитаме леко да променим системата, но е трудно за големи промени за два дни. Никой играч не може да покаже умения без увереност.

Опасността не идва само от Собослай, имат много добри играчи. Ако мислим само за него, ще бъде проблем за нас. Разбира се, че това не бе приятна ситуация, няма треньор на света, който да иска да играе без подкрепа на феновете. Все пак се надявам играчите да се представят достойно и да излезем с чест и достойнство.

Обстановката на Бояна беше по-спокойна. Абстрахирахме се от ситуацията, подготовката протече добре, футболистите тренираха добре. Имаше моменти, в които някои питаха ще играем ли, което не е добре. Те са най-доброто, с което разполага България към момента. Трябва да се концентрираме, това е единственото важно нещо. Със сигурност щеше да е добре да има фенове да помогнат, ще е трудно, но добре е, че обстановката тук на Бояна беше по-спокойна" - започна Илиев.

Впоследствие той призна, че е взето решение да не се правят твърде много промени спрямо решенията на предишния селекционер Младен Кръстаич. Наставникът заяви на кои играчи няма да може да разчита, като и двамата са от Левски. Освен това потвърди и кой ще бъде капитан на "лъвовете".

"Решихме да не правим твърде много промени от Кръстаич. Не правим много промени от това, така че не очаквайте много промени и в титулярния състав. Добре е да има млади играчи, но няма да тръгваме към подмладяване и други крайности. Просто искаме да се представим достойно - да опитаме да играем футбол срещу тях и да вземем точки.

Кой ще бъде капитан на България при Илиан Илиев?

Имаме един контузен - Кристиан Димитров се контузи, а Анди Краев е наказан за този мач. Някои от играчите познавам от доста време и знам, че това, което показаха в последните мачове - не резултатите, а игрово, е далеч от това, което могат. Отборът трябва да е на първо място. С една победа няма да се класираме на Европейското, но е важно да покажем лице.

Не може за два-три дни да кажем сменяме капитана или масажиста, или доктора. На този етап не се предвижда смяна. И Кирил, и Недялков са опитни играчи. Не знам откъде се появи това, за да го коментираме" - каза още Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички