Роси: Ще съм доволен на равен с България - липсваше им късмет в много мачове


Роси: Ще съм доволен на равен с България - липсваше им късмет в много мачове
Снимка: Getty Images

1359 0

Селекционерът на Унгария Марко Роси говори на специална пресконференция преди квалификацията за Евро 2024 срещу България. Опитният специалист призна, че не е чел нищо от нещата, които са излизали в интернет, за да е съсредоточен изцяло върху подготовката си.

Освен това той се изказа доста ласкаво за националния отбор на България. Той сподели, че имаме само две точки, защото не сме имали късмет в много от мачовете, както и че заслужаваме още поне три-четири.

"Ако трябва да съм честен, до този момент не бях видял никакви изявления и коментари. Не исках нищо да ми влияе от нещата, които излизаха в интернет. Бяхме фокусирани само върху подготовка за мача с България. Напълно уважаваме противника и играчите му. До момента имат само две точки, но нямаха късмет в много мачове. Те можеха да имат поне още 3-4 точки отгоре. Имат добри играчи, които всички знаем. Имаме пълно уважение към тях" - започна той.

Освен това Роси призна, че дори и Унгария да запише равенство срещу България, няма да бъде разочарован, тъй като тя ще е достатъчна за класиране за Европейското. Той коментира и евентуални промени в състава ни предвид новия селекционер.

Марко Роси заля с похвали футболистите на България

"Знаем, че сме много близо до нашата цел - да се класираме за Европейското. На една стъпка сме и искаме да я направим утре. Без значение дали ще бъде стъпка с една точка, или с три. Не мога да подготвя отбора си за равенство, но ако завършим при равен резултат, няма да плача, честно казано.

Не мисля, че се изправяме срещу много различен отбор. Едва ли ще има много промени с новия треньор в титулярния състав. Вероятно ще има промени в тактиката, изучавали сме Илиев какво прави в Черно море. Не сме магьосници и не знаем какво правят, но сме подготвени и за различна тактика. Знаем всички играчи, които са в състава, имаме изготвени профили - никой не е неизвестен. Има много добри футболисти в отбора според мен. Някои вече са играли в Италия - Десподов игра в Каляри, според мен е много добър играч. И не само той" - продължи Роси.

За финал специалистът бе запитан дали е предпочитал сигурна победа без игра по служебен път, която е щяла да подсигури на Унгария класирането на Европейското. Той категорично заяви, че никога не е искал нещо подобно в кариерата си - нито на футболист, нито на треньор. Тренира играчите си за футбол, плаща им се за това - иска да има мач.

Вижте какво пък сподели неговият колега Илиан Илиев по-рано - за тактиката срещу Унгария, капитана на България и проблемите около БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички