Кметът на София Васил Терзиев с позиция за протестите срещу БФС


Кметът на София Васил Терзиев с позиция за протестите срещу БФС
Снимка: БГНЕС

4107 0

Новият кмет на София Васил Терзиев не остана безучастен по отношение на разразилата се сага около евроквалификацията между националния отбор на България и Унгария.

Градоначалникът на столицата ни изрази мнението си и заради готвените протести от страна на феновете срещу ръководството на БФС. Терзиев призова всички да изразят мирно своите позиции.

Малко преди това на официалния сайт на Столична община се появи информация и за промяната на организацията на движението в района на Националния стадион „Васил Левски“, където от 19 часа ще се проведе срещата между „лъвовете“ и „маджарите“.

Eто какво написа Терзиев във Фейсбук:

"Подкрепям желанието на футболните фенове да изразят своето мнение за състоянието на българския футбол. Протестите са знак, че в последните години футболът в България не се развива на нужното ниво и има нужда от промяна. Като кмет на София и като човек, който обича футбола, бих искал в София да се провеждат футболни срещи, на стадионите да има публика и в същото време да бъдат гарантирани сигурността и реда в нашия град.

Съгласувах провеждането на шествието и протеста на феновете и се обръщам към всички да изразяват мирно своите позиции. И аз, като всички български фенове, страдам от решението на БФС и състоянието на българския футбол"

Малко преди това се появи и информация и на официалния сайт на Столична община, която гласи:

"Във връзка с провеждането на футболната среща между България и Унгария се въвежда и промяна в организацията на движение около Националния стадион.

От 08:00 часа до 22:00 часа на 16 ноември се забранява престоят и паркирането на паркинга на моста пред Националния стадион "Васил Левски",  както и на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Драган Цанков" и ул. "Ген. Гурко" от страната на Националния стадион, на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Любен Каравелов".

От 13:00 часа на 16.11.2023 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, ще се забранява влизането на пътни превозни средства с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" (в участъка между бул. "Драган Цанков" и пл. "Орлов мост"), по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски", по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов"."

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички