Роберто Манчини посочи защо България има проблеми и отсече: Никога не сме побеждавали тук


Роберто Манчини посочи защо България има проблеми и отсече: Никога не сме побеждавали тук
Снимка: Getty Images/Gulliver

3432 0

Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Роберто Манчини говори преди втория двубой за неговия тим от световните квалификации за Мондиал 2022, който е срещу българския национален отбор. Двата тима се изправят един срещу друго в неделя, 28 март, от 21:45 часа българско време.

Опитният специалист се изказа ласкава за "лъвовете", като отдаде моментната криза в родния ни футбол на смяната на поколения, която се случва в него. Освен това, Манчини сподели, че Италия никога не е печелила тук срещу нас и че заради това трябва да се играе с максимална концентрация. Той говори и за промените, които ще направи.

"Със сигурност ще направим промени в състава. Утре сутринта ще видим как се чувстват футболистите. Със сигурност ще има 4-5 промени в състава, но това ще го решим утре. България винаги е имала силни футболисти, най-вероятно има и сега. В момента не преживява най-добрия си момент заради смяната на генерациите. Ние сме тук, за да победим. Ще стане хубав мач, но ние се целим в победата. Два пъти съм идвал да играя в България. Спомените ми са перфектни. Надявам се утре вечер да бъде също така. Мисля, че Белоти ще ми даде свежест, защото почива преди три дни. Това е основното да заложа на него вместо Чиро Имобиле" - започна Манчини.

"По принцип Италия никога не е побеждавала тук в България, дори да е излизала като фаворит. Това показва, че мачовете винаги трябва да се играят на максимална концентрация. Моето мнение, че трябва да се вкарва колкото се може повече, но най-важното е победата. Нашият отбор винаги играе в атака. Говорих и с футболистите след предния мач със Северна Ирландия, разбраха ме. Трябва да търсим колкото се може повече голове" - допълни опитният специалист.

"Бернардески винаги се е справял добре в националния отбор, така че няма проблем да играе в трите поста в атака. Ачерби ще играе, а Толой по-скоро ще играе следващия мач, а не срещу България. Пресилени са критики към нас за миналия мач. Второто полувреме наистина допуснахме грешки, но ми се струват прекалено сериозни критиките за нормален мач, който изиграхме. Нашият отбор продължава да се развива" - заяви той за финал.

А какво заяви селекционерът на България Ясен Петров преди срещата?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички