Разочарованият Лечков за националите: Като не могат – довиждане, ще дойдат други


Разочарованият Лечков за националите: Като не могат – довиждане, ще дойдат други
Снимка: БГНЕС

2635 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков призна, че е останал разочарован от твърденията на родните национали, че сгъстената програма е оказала влияние върху представянето им квалификационните мачове срещу Черна гора и Косово. Лечков е разочарован и от показаната игра от националния отбор в двата двубоя.

"Мисля, че мачовете ги гледаме всички. Ще се постарая да бъда обективен. Откъм точки, нямаме основания за недоволство, но на мен ми се искаше повече, минимум 4. В игрово отношение доста неща куцат – притежание на топката, повече положения трябва да се създават, а не да разчитаме на късмета. В тези два мача късметът се казваше Николай Михайлов, който спаси много положения”, каза Лечков в "Домът на футбола".

"На мен ми липсва борбата за всяка педя земя, динамиката в играта. Момчетата имат желание и го показват, но през повечето време гоним топката и противника. Искам ние да създаваме повечето положение. Затова трябва класа, която към момента, няма какво да се срамуваме, ни липсва. Футболът е тяхната професия. Какво значи „сряда-събота тежка работа”? Това повече не искам да го чувам. Човек може сам да се самоусъвършенства. Предварително ги предупреждавам – който е на 31 години, има още една 1-2 години и приключва. Въобще не ги харесвам тези извинения, че не можели. Като не могат – довиждане, ще дойдат други, които могат.”

"В първия мач създадохме 6-7 положения. Значи играеш футбол, можеш, умееш. Това се тренира в клубовете. Зрителят може и да подценява съперниците, но специално в Косово играчите са родени в чужбина и играят там футбол. С удоволствие се връщат в страната си за националния отбор. Ние трябва да работим в тази насока чисто футболно. Косово имаше повече положения от нас, и то чисти. Ние нямахме чак толкова. Извадихме късмет, че направихме равен в Прищина. На мен ми се иска много повече от Петър Хубчев, но трябва да бъдем обективни", допълни още той. 

Междувременно може да видите кои са тримата национали, играещи най-силно за България (вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички