Лечков: С подобна игра нямаме място на Евро 2020


Лечков: С подобна игра нямаме място на Евро 2020
Снимка: БГНЕС

1507 0

Легендата на българския футбол и вицепрезидент на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, коментира представянето на националния отбор на старта на евроквалификациите. Българският тим завърши на два пъти наравно срещу отборите на Черна гора и Косово, а Лечков смята, че "с такава игра нямаме място на големите първенства".

"Момчетата на Черна гора и Косово са родени в чужбина, израснали са там и играят в големи отбори. Самочувствието се придобива с ежедневни тренировки, индивидуална физическа подготовка и всяка седмица с мачове, в които да побеждаваш. За мен първият ни мач беше по-добър", сподели Лечков.

"Мисля, че треньорите трябва да дадат оценка. С оглед това, което имаме като точки, трябва да бъдем доволни. Играта не ми допадна и в двата мача. В тази насока трябва да се подобряваме, ако искаме да се класираме. Аз разглеждам нещата общо. Ако отборът побеждава, побеждаваме всички. Ако губи, губим всички. На мен ми се иска да сме по-агресивни и да задържаме повече топката. Ние да владеем ситуацията. Хората в Косово бяха респектирани, че сме България. Тези момчета показаха добри игри в Лигата на нациите, вдигнаха сами летвата. Това очакват и противниците от тях, както и ние. Играем без самочувствие, не мога да кажа страхливо. Трябва да се владее повече топката и ние да владеем играта. Няма лек, нека разгледаме нещата по по-различен начин", започна Лечков. 
"Момчетата на Черна гора и Косово са родени в чужбина, израснали са там и играят в големи отбори. Самочувствието се придобива с ежедневни тренировки, индивидуална физическа подготовка и всяка седмица с мачове, в които да побеждаваш. За мен първият ни мач беше по-добър. В двата мача имахме късмет. Николай Михайлов извади няколко положение. Не съм радостен, че играчът на мача е вратар. Надявам се да се класираме, но с тази игра не виждам как ще стане. Ние и да се класираме, няма какво да правим на голямо първенство с такава игра", допълни футболната легенда. "Момчетата на Черна гора и Косово са родени в чужбина, израснали са там и играят в големи отбори. Самочувствието се придобива с ежедневни тренировки, индивидуална физическа подготовка и всяка седмица с мачове, в които да побеждаваш. За мен първият ни мач беше по-добър", сподели Лечков.

"В двата мача имахме късмет. Николай Михайлов извади няколко положение. Не съм радостен, че играчът на мача е вратар. Надявам се да се класираме, но с тази игра не виждам как ще стане. Ние и да се класираме, няма какво да правим на голямо първенство с такава игра", добави той.

Междувременно може да видите кои са тримата национали, играещи най-силно за България (вижте тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички