Българската отбрана - под напрежение на всеки 3 минути в Прищина


Българската отбрана - под напрежение на всеки 3 минути в Прищина
Снимка: БГНЕС

1175 0

Защитата на България е поставила своеобразен рекорд с 35 изчистени топки при равенството 1:1 с Косово от евроквалификациите, пише "24 часа". По този показател сме изпреварени единствено от Андора. При загубата от Албания с 0:3 тимът на княжеството е изчистил топката 41 пъти.

Това означава, че на всеки три минути защитата ни е била под напрежение. Въпреки това селекционерът Петър Хубчев изрази задоволството си от раздаването на футболистите, като някои наистина надскочиха себе си в дефанзивен план.

Националите са с близо половината от точните пасове на съперника, като за нас те са 234 от 330, а косоварите са с 464 от 565. Четирима от играчите на съперника са с повече подавания от най-добрия национал по този показател. Рахими, например, има 89, а Тодор Неделев е с 38. При халфа на Ботев обаче точността е само 69%.

Най-зле е бил капитанът ни Ивелин Попов, който е с 27 подавания, като от тях е сгрешил 30 на сто. Най-точни на терена са били Георги Костадинов и Мурич. Косоварът е с 97% от 36 паса, а българинът има един по-малко, като е сгрешил само в 5 %.

Домакините имат тотален превес във всички статистически показатели на двубоя, като Николай Михайлов и гредата успяха да ги спрат няколко пъти. С равенството националите влизат в една от най-тежките си серии без победа в официален двубой. Срещу Косово мачовете ни без успех станаха пет. Следват гостуване на Чехия и домакинство на Косово, като серията може да продължи. Наскоро Ивелин Попов съобщи кога би се отказал от националния отбор. Подробности вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички