Кои са тримата национали, играещи най-силно за България?


Кои са тримата национали, играещи най-силно за България?
Снимка: БГНЕС

2861 0

Националният отбор по футбол на България разочарова с представянето си в снощната евроквалификация срещу Косово в Прищина. Отборът на Петър Хубчев игра изключително защитно и завърши наравно с домакините. Същият резултат националните ни постигнаха в първия си мач в цикъла за класиране на Евро 2020 - домакинството на Черна гора.

И все пак, някои от родните футболисти се представят дотук по-добре от други. Според официалната статистика първенец по точки след двата двубои е защитникът Николай Бодуров. Футболистът на ЦСКА има спечелени 362 точки. След него се нареждат халфовете Страхил Попов и Георги Костадинов. Играчът на Касъмпаша има 342 точки, а този на Арсенал (Тула) - 320.

Топ 5 на българските национали се допълва от халфа на Ботев (Пд) Тодор Неделев с 275 точки и този на Карабах (Азербайджан) - Симеон Славчев с 243 точки.

Класацията се прави от FedEx Performance Zone - специално разработен алгоритъм, който се основава на представянето на играча според основната му позиция на терена. Гледат се само мачовете за националните отбори, клубните не участват в статистиката. В алгоритъма се отчита и качеството на съперниците. Къде в Европа се намира България по средна възраст на националния си отбор - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички