Светослав Вуцов: С Ясен Петров България има бъдеще - има шеги, но и работим сериозно!


Светослав Вуцов: С Ясен Петров България има бъдеще - има шеги, но и работим сериозно!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1745 0

В последните седмици името "Светослав Вуцов" нашумя в България покрай добрите изяви на младия страж, който е син на известния сред запалянковците, най-вече сред тези на Левски, Вили Вуцов.

Вратарят на Славия направи дебют и за националния отбор на България при равенството с Украйна (1:1) в приятелски мач. 19-годишният футболист даде интервю пред "Диема Спорт", в което разказа по какъв начин ще запомни този първи мач с "лъвовете", посочи каква е атмосферата в съблекалнята и дали националният ни тим има бъдеще с Ясен Петров начело:

"Ще го запомня като един доста тежък мач. Хубавото е, че завършихме положително и не загубихме мача. Може би ми беше малко трудно в първите минути, защото веднага започнаха да търсят гол. След това се отпуснах, момчетата ми помогнаха на терена", коментира той.

"В такива мачове, когато играеш срещу по-силен противник, се очаква вратарите да бъдат най-ангажирани. Както аз, така и Ники Михайлов, се справихме доста добре, и както ти каза, след 36 удара, допуснахме само един гол, мисля, че е много добре. Това ме радва, защото по този начин сме помогнали по някакъв начин. За първи път България не допуска загуба на украинска земя, което е похвално".

"В световната квалификация отново играхме мач срещу силен и класен съперник като Швейцария. Те успяха да реализират техните положения, за разлика от Украйна. Това не беше прието добре от нас и ни повлия. Има си хора, които трябва да коментират тези неща. Има си хора, които да коментират, не искам аз да давам експертно мнение".

"В момента имаме по-големи възможности, като се има предвид, че има доста млади момчета като мен. Има и доста опитни играчи, с които изграждаме една сплав, за да постигаме по-добри резултати", продължи Светослав Вуцов и се спря на името на Ясен Петров:

"Бих му благодарил отново, че ме повика. Заедно с треньорския щаб ми гласуваха доверие. За негова смяна има конгреси, БФС, които трябва да решат за неговата смяна. Не съм аз този, който трябва да казва такива неща. Твърдя, че с този селекционер, този отбор има бъдеще. Има бъзици, шеги, но когато трябва да се работи, се работи много сериозно", категоричен бе вратарят на Славия.

Междувременно стана ясно и кои ще са следващите мачове на България!

"Имаме шанс за нещо по-сериозно. Подмладяването ще се случи в един момент. Има млади момчета, които имат качества и потенциал, който трябва да го покажат и да намерят място в националния отбор. От моите лични наблюдения атмосферата в отбора е много добра. Забавляваме се, когато сме сериозни – сме сериозни. Атмосферата е страхотна, изградили сме един много добър колектив".

"Има колектив и на терена, и извън терена. В най-скоро време очаквам резултатите да бъдат много по-позитивни от последния мач. Чувствам се готов за титулярното място, но това не го решавам аз. Моята работа е да играя в Славия", добави още синът на Вили Вуцов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички