Освежаване: Нова вълна играчи залива младежите и юношите на България по футбол


Освежаване: Нова вълна играчи залива младежите и юношите на България по футбол
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

4413 0

Националните отбори на България за юноши (до 17 и до 19) и за младежи (до 21) ще бъдат залети от нова вълна талантливи футболисти, които са родени в чужбина, но имат български корени, пише днес "Мач Телеграф".

Изданието твърди, че Българският футболен съюз търси по цял свят играчи, които отговарят на критериите и ще могат да облекат екипа на "лъвовете".

Едно от първите новоповикани имена ще бъде това на Омер Агвадиш, който играе за Аполон Йерусалим. Той е на 20 години и играе на позицията десен външен полузащитник, но може да бъде използван и в защитен план. Роденият в Йерусалим футболист може да дебютира за България на 25 март, когато младежите ни играят с Нидерландия!

Що се касае до по-малките "лъвчета", при тях дебют може да направи 15-годишният Валентин Йотов, който е нападател и от лятото на 2018 година тренира в школата на Байерн Мюнхен. Йотов е роден в Бостън, а любимите му футболисти са Христо Стоичков и Димитър Бербатов, както и Джейдън Санчо!

Новината не е изненадваща, тъй като напоследък не само мъжете ни, но и младежите и юношите не се представят успешно - в последните дни България U 21 не успя да победи Молдова у дома си, а България U19 завърши с актив 0 от 3 квалификациите за ЕВРО 2022...

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички