Първи думи на Дерменджиев - и Хаити не са за подценяване


Първи думи на Дерменджиев - и Хаити не са за подценяване
Снимка: БГНЕС

2537 0

Във футбола е доказано, че много неща могат да се случат – нали знаете, надеждата умира последна. Ще направим всичко възможно. Това заяви новият треньор на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев.

Дерменджиев каза и, че не бива да подценяваме Хаити, с които ни предстои контрола, като от думите му пред БНТ стана ясно, че всъщност не той е поискал контролата – вероятно била служебна. Селекционерът не коментира твърдението, че сме толкова слаби, че никой сериозен отбор не иска да играе с България.

Ще разговарям индивидуално с играчите на предстоящия лагер, за да се запозная с настроението. Лидери има, увери новият треньор, без да уточнява имена.

Изрично попитан на кои постове България страда, селекционерът се измъкна с думите, че било твърде професионално да обяснява. Притиснат да каже за вратарския пост и за липсата на голмайстор, Дерменджиев увери, че имаме достатъчно играчи и не може в телевизионен ефир да дискутира кой какъв да играе. Той каза и, че имаме много треньори, но не искал да казва имена, за да не пропуснел някой.

Помолен да коментира смяната на ръководството в БФС, Дерменджиев отново не отговори с конкретика – времето щяло да покаже дали е за добро оставката на Борислав Михайлов. "Каквото се е случило, се е случило – трябва да бъдем позитивни", бяха думите му. Дерменджиев призова да си уважаваме националния отбор и "не само да хулим" и видя проблемите на българския футбол в клубовете, "които трябва да си направят къщичките".

А какво каза най-добрият български треньор по футбол за XX век Димитър Пенев по адрес на Дерменджиев - припомнете си в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички