Първи думи на Дерменджиев - и Хаити не са за подценяване

Във футбола е доказано, че много неща могат да се случат – нали знаете, надеждата умира последна. Ще направим всичко възможно. Това заяви новият треньор на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев.

Дерменджиев каза и, че не бива да подценяваме Хаити, с които ни предстои контрола, като от думите му пред БНТ стана ясно, че всъщност не той е поискал контролата – вероятно била служебна. Селекционерът не коментира твърдението, че сме толкова слаби, че никой сериозен отбор не иска да играе с България.

В Италия: Случилото се в София е нищо в сравнение с това на Франция - Турция

Отзвукът от расисткия скандал на евроквалификацията България - Англия продължава да ехти по света. В Италия обаче омаловажиха случилото се, изкар...

Ще разговарям индивидуално с играчите на предстоящия лагер, за да се запозная с настроението. Лидери има, увери новият треньор, без да уточнява имена.

Изрично попитан на кои постове България страда, селекционерът се измъкна с думите, че било твърде професионално да обяснява. Притиснат да каже за вратарския пост и за липсата на голмайстор, Дерменджиев увери, че имаме достатъчно играчи и не може в телевизионен ефир да дискутира кой какъв да играе. Той каза и, че имаме много треньори, но не искал да казва имена, за да не пропуснел някой.

"The Guardian" даде трибуна на двама роми, за да ни изкарат още по-големи расисти

Английската преса продължава да рови и дълбае темата с расизма в България. Всеизвестно е, че това започна преди мача на националния отбор срещу А...

Помолен да коментира смяната на ръководството в БФС, Дерменджиев отново не отговори с конкретика – времето щяло да покаже дали е за добро оставката на Борислав Михайлов. "Каквото се е случило, се е случило – трябва да бъдем позитивни", бяха думите му. Дерменджиев призова да си уважаваме националния отбор и "не само да хулим" и видя проблемите на българския футбол в клубовете, "които трябва да си направят къщичките".

А какво каза най-добрият български треньор по футбол за XX век Димитър Пенев по адрес на Дерменджиев - припомнете си в този материал!

Още по темата

Please select answer!