БФС обсъжда идея да включи Ивелин Попов и в треньорския щаб


БФС обсъжда идея да включи Ивелин Попов и в треньорския щаб
Снимка: Getty Images/Guliver

1488 0

Капитанът и най-опитен футболист в националния отбор по футбол Ивелин Попов да бъде част и от треньорския щаб преди двата мача през ноември. Това предложение се обсъжда и може да стане факт в следващите дни, съобщава вестник "24 часа".

Идеята за включването на Попов във временния щаб е базирана не само на лидерските му качества, уважението от съотборниците, но и на нуждата от обединение и вдигане на духа сред играчите в последните мачове преди важните битки от плейофите в Лигата на нациите през март.

Попето познава най-добре всички свои съотборници - той е неизменна част от националния отбор в последните 12 г. Вече е на седмо място по брой изиграни мачове за А-отбора на България – 88. Отделно, сред обсъжданите мотиви е и фактът, че пред футболния свят той се превърна в олицетворение на позитивен герой на фона на расисткия скандал на евроквалификацията с Англия. Решението му на полувремето да остане сам срещу феновете на трибуните на стадион "Васил Левски", за да ги успокои и призове да няма обидни скандирания и след почивката, базирани на ескалацията на напрежението, бе похвалено от Маркъс Рашфорд, а по този начин стана достояние на целия футболен свят.

Предвид предстоящите наказания, които УЕФА се очаква да наложи на България, включването на превърналия се в пример за борба за толерантност Ивелин Попов в щаба може да бъде изтълкувано добре и на международно ниво. А какъв ужас преживя и на клубно ниво атакуващият халф вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички