Президентът на ФА: Расизмът дойде от 50-има в черно, вероятно политически обвързани


Президентът на ФА: Расизмът дойде от 50-има в черно, вероятно политически обвързани
Снимка: Guliver/GettyImages

5550 0

Президентът на Английската футболна асоциация Грег Кларк говори веднага след мача България – Англия за расистките скандирания по време на двубоя. Срещата бе на два пъти спирана през първото полувреме заради чути от англичаните расистки обиди и подмятания от част от трибуните, но самите те решиха да довършат мача.

Кларк допълни, че от ФА ще сътрудничат на УЕФА и се надяват да бъдат взети адекватни мерки, за да не се повтарят подобни инциденти.

"Каква разочароваща нощ. Говорих с Гарет и Хари как да процедираме, ако подобно нещо се случи. Говорихме и на почивката. Всички играчи и целият екип се обединихме около мнението, че искаме да довършим този мач, да го спечелим. Не можем да оставим расизмът да победи. Аз лично чух расистки скандирания от група хора по трибуните – 50 на брой, облечени в черно. Те показваха и нацистки знаци и може би бяха политически обвързани. Тепърва ще се разгледат и претеглят всички факти, за да бъдат взети правилните мерки. Ще бъдем радостни да сътрудничим на УЕФА за тези неприятни инциденти и очакваме адекватна реакция”, заяви Кларк,цитиран от БГНЕС. Вижте повече за инцидента с расизма в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички