Потвърдено: Ясно е на коя позиция ще завърши България през 2021-ва година в ранглистата на ФИФА


Потвърдено: Ясно е на коя позиция ще завърши България през 2021-ва година в ранглистата на ФИФА
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1834 0

ФИФА излезе с окончателната ранглиста за 2021-ва година, от която става ясно и на кое място приключва националният отбор на България по футбол. "Лъвовете" завършват годината на 71-ва позиция.

Най-големите промени на ФИФА в сравнение с последното обновяване са свързани с приятелски срещи и Арабската купа. Както е известно, тя бе спечелена от Алжир, което осигури на страната изкачване с 3 позиции до 29-ата, като изпревариха Тунис, Австрия и Чехия.

Най-голям ръст в подреждането на ФИФА за 2021-ва година бележи Канада. Страната записва по-голям актив с цели 130,32 точки, което им отрежда 40-ото място за годината. Белгия пък отново завършва на първо място, а топ 10 допълват последователно Бразилия, Франция, Англия, Аржентина, Италия, Испания, Португалия, Дания и Нидерландия.

Националният селекционер Ясен Петров пък цитира Азис, за да опише България, и коментира как се работи с Борислав Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички