Ясен Петров цитира Азис, за да опише България, и отсече: Лесно се работи с Борислав Михайлов


Ясен Петров цитира Азис, за да опише България, и отсече: Лесно се работи с Борислав Михайлов
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

2007 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Ясен Петров даде обширно интервю, в което говори за представителния ни тим. Той призна и че се работи лесно със сегашния президент на БФС Борислав Михайлов, а за да опише България, цитира попфолк певеца Азис и неговата песен в дует с Глория - "Не сме безгрешни".

"Оценки на отбора няма да поставям. Беше колеблива година. Тръгнахме да освежаваме отбора в хода на световни квалификации. Сблъскахме се с реалността още в първите мачове – срещу Италия и Швейцария и то пред празни трибуни. Мачът с Италия можеше и да завърши по различен начин, но имахме малко лош късмет. Швейцария е черната котка за мен в тези квалификации, страхотен отбор, граден 9 години. Завършихме с хикс срещу Северна Ирландия навън и поехме много рискове, които ни се отблагодариха.

През втория ни лагер заедно играхме контроли със Словакия, Русия и Франция. Предложението за мач с Франция дойде изневиделица, но нямаше как да откажем, въпреки че ни се струпаха 3 мача за седмица. Направихме добър хикс със Словакия, след което за пръв път играхме пред публика срещу Русия. Само в такива мачове, срещу силни отбори, може да израстваме. Третият период беше най-успешния за нас. Тогава дойде точката срещу Италия. Мнозина казаха, че сме били „Опълченците на Шипка“, но Манчини призна, че и още половин час да бяхме играли пак нямаше да вкарат гол. Спечелихме руско-турската освободителна война. Това е първа точка срещу Италия, в Италия. След това взехме и първа победа срещу Литва от 14 месеца" - започна Петров за "Домът на футбола".

"Мачът с Литва беше най-разочароващият. Направихме всичко възможно, за да се приспособим към терена, но допуснахме доста елементарни грешки. Това беше болка за мен, но беше част от растежа. След това дойде мач по време на деня на Конгреса – обрат срещу Северна Ирландия. Няма как да не признаем, че това е влияело на играчите. Когато тръгваш и вкараш млади хора, се стига до липса на постоянство.

В един мач е едно, след това правим грешки, които трябва да изтърпим. Имаме нужда от време и подкрепа. Най-важната дума е именно тази - „подкрепа". Мисля, че поставихме основа. Вярвам в този отбор и мисля, че ще има още много имена, които да заявят мястото си в тима. Имах много проблеми през тази година. С вратарския пост нямам никакви забележки. В защита изпробвахме много неща, преди да уточним настоящата схема. Трябва да сме по-креативни в халфовата линия и по-опасни отпред. Там трябва да се израства" - продължи той.

Петров призна, че е най-големият оптимист и че той има най-голямо желание да се класираме на форум, тъй като това ще зарадва всеки българин. Това е една от мечтите му, а за целта той призова хората да подкрепят отбора. Петров призна и че не трябва да бъде подценяван никой тим и че вярва в първото място за Лигата на нациите.

"Ние сме народ, който критикува. Бързо издигаме и бързо сваляме. Не сме безгрешни, но сме истински. Имаше такава песен. Имаме нужда от подкрепа, защото минахме през много сложни времена. Трябва ни да полетим и това става с подкрепа. Каквото съм казал, това ще се случи. Винаги ще съм зад хората, които са ме поканили. Видях закани, че ще ме уволнят, когато дойдат. Това е мое решение и не искам да коментирам това. Работи се много лесно с Боби Михайлов.

Радвам се, че има млади момчета, които играят в efbet Лига. Радващо е, че част от тях станаха капитани дори в тимовете си. Бих искал да играят максимално много българи в първенството. Трябва да сме откровени – на ЦСКА и Лудогорец им се натрупаха двубои и контузии. У нас е съвсем ново да се играе на 3 дена. За Лудогорец не е ново, но и там имат кадрови проблеми и ги натисна умора. Това е естествен процес. Нека да е интересно първенството. Важно ще е как тимовете ще се възстановяват и подготвят през паузата. Мина една много тежка година и натрупахме много добър опит. На 20 януари ми изтича договора, той има вариант за още една година удължаване" - завърши Петров.

Наскоро се потвърди, че именно Ясен Петров ще води България на Лигата на нациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички