Последната победа на българския национален отбор над противник в топ 30 на ФИФА - скъп спомен или нов шанс? (ВИДЕО)


Последната победа на българския национален отбор над противник в топ 30 на ФИФА - скъп спомен или нов шанс? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2624 0

Българският национален отбор по футбол излиза срещу Сърбия в Лесковац в мач от квалификациите за Евро 2024. Това ще бъде последният шанс за "лъвовете" за победа в квалификационния цикъл. В същото време това е и шанс за първа победа от 2017-а година над съперник в топ 30 на ФИФА.

Последната победа на България над съперник в топ 30

За да си спомним за нея, то трябва да върнем лентата назад с 6 години и да се върнем към квалификациите за Мондиал 2018. Тогава "лъвовете" стигнаха до успех на националния стадион "Васил Левски", побеждавайки Швеция с 3:2, когато селекционер бе Петър Хубчев.

Двубоят бе изключително интересен. Родните състезатели повеждаха на два пъти чрез Станислав Манолев и Георги Костадинов, но шведите ни разочароваха с изравнителни попадения на Микаел Лустиг и Маркус Берг. В крайна сметка, "лъвовете" имаха последната дума, когато в 79-ата минута Ивайло Чочев оформи крайното 3:2. Припомняме, че по това време Швеция бе дори в топ 20 на ФИФА.

Има ли нов шанс България за подобен успех?

В момента Сърбия се намира на 29-ото място в ранглистата на ФИФА. Мачовете срещу нашата съседка не са ни сила. Воденият от Драган Стойкович отбор е постигал 2 победи над нас в 3 мача, като сме записвали и едно равенство. Един от най-големите погроми на националния ни отбор дойде именно срещу Сърбия.

Последният мач между сърби и българи завърши при резултат 1:1 на "Хювефарма Арена". "Лъвовете" тогава показаха страхотен футбол, но бяха попарени с изравнително попадение в последната минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички