15-годишна мъка: Националният ни отбор помни боя, който ядохме от Сърбия през 2008-а (ВИДЕО)


15-годишна мъка: Националният ни отбор помни боя, който ядохме от Сърбия през 2008-а (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

7393 0

На българския национален отбор му предстои поредното изпитание в квалификациите за Евро 2024. "Лъвовете" загубиха всякакви шансове да се класират напред, а днес (19 ноември) ни предстои сблъсък с един от фаворитите в нашата група, а именно - Сърбия. За съжаление, нашата селекция е в "черна" серия срещу съседката ни.

Сърбия знае как да побеждава България

Двете нации са се срещали една срещу друга общо 3 пъти. През 2010 година се срещаме срещу сърбите в приятелски мач, който губим с минималното 0:1 в София на "Васил Левски" с гола на Никола Зигич. 

12 години по-късно отново приемаме Сърбия, но този път в квалификациите за Евро 2024. Двубоят се провежда в Разград на "Хювефарма Арена", като съумяваме да поведем с гол на Кирил Десподов. В крайна сметка, мачът свършва кошмарно за нас, тъй като Дарко Лазович изравнява в края и точките биват поделени след 1:1.

Третия случай, в който излизаме срещу сърбите обаче никой футболен фен у нас не иска да си го спомня. Връщаме лентата към вече далечната 2008-а година, за да си припомним кошмарния момент.

Абсолютният погром

Селекциите на Сърбия и България се изправят една срещу друга преди точно 15 години на 19 ноември в Белград на стадиона на Партизан в последната среща на техния легендарен нападател Саво Милошевич. 

След 20 минути игра срещата се играе при резултат 1:1 - след голове на Милан Йованович и Благой Георгиев, но това, което последва, бе абсолютният погром за "лъвовете".

Нашите национали допуснаха 5 безответни попадения - 2 на Саво Милошевич, още един на Милан Йованович, а по едно добавиха Ненад Милияс и Данко Лазович. Хубаво е да се спомене, че за домакините бяха отсъдени две дузпи, които обаче бяха спасени от нашия страж тогава Георги Петков.

Това поражение остава едно от най-срамните в историята на националния отбор. Ситуацията с "лъвовете" в момента също не е сред най-добрите, а ето как щеше да изглежда класирането, ако не бяхме допуснали голове в последните минути в евроквалификациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички