Парадокс! УЕФА премести мача с Унгария на "Колежа", а той не покрива критериите им


Парадокс! УЕФА премести мача с Унгария на "Колежа", а той не покрива критериите им
Снимка: Lap.bg

4141 0

Стадионът на Ботев (Пловдив), на който УЕФА отреди да се играе евроквалификацията България - Унгария, не отговаря на критериите на европейската футболна причина, припомня bTV. Причината е, че там все още не е монтирано допълнително осветление.

УЕФА прави компромис в помощ на БФС

Заради слабото осветление "Колежа" прие само приятелския мач срещу Иран. Но сега ще отвори врати за квалификация за Евро 2024, което е сериозен компромис от страна на УЕФА.

"Досега никой нищо не ни е подал като изискване. Но ние си имаме в проекта още 64 прожектора, които вече сме закупили. Дори смятам от другата седмица да започнем монтажа им от южната трибуна.

И веднага след като на северната бъдат поставени фермите, ще ги имаме и там. До Нова година ще имаме и пълното осветление, което отговаря за четвърта категория", обясни пред bTV Илиян Филипов - управител на фирмата, която строи стадиона.

Казусът с мача срещу Унгария

Както е известно, България трябваше да посрещне "маджарите" на стадион "Васил Левски" в София. След като разбраха, че се готви протест срещу тях по време на мача, от БФС го преместиха в Пловдив и затвориха трибуните. Причината - очаквани безредици. Те получиха рамо за този свой ход от УЕФА. А двама бивши национали се изгавриха с БФС заради недостойния им ход.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички