От БФС избират между двама за заместник на Георги Дерменджиев начело на България


От БФС избират между двама за заместник на Георги Дерменджиев начело на България
Снимка: БГНЕС

14706 0

От Изпълкома на БФС са се спряли на два варианта за заместник на Георги Дерменджиев начело на националния ни отбор по футбол. За това информира "Мач Телеграф", като дори посочва и двете имена, които е възможно да наследят поста.

България се намира в кошмарна форма, като в последните 18 мача тимът е записал едва 1 победа. Останалите резултати са 11 загуби и 6 равенства. Именно това е провокирало да се търсят други варианти за старши треньор. Това са бившият наставник на Славия Златомир Загорчич, както и треньорът на Черно море Илиан Илиев.

Първият спечели Купата на България с "белите" през 2018 година, а през миналия сезон завърши на третото място. Освен това, той познава повечето национали, защото е работил с тях при престоите си в Литекс и в Славия (Васил Божиков, Страхил Попов, Антон Недялков, Иван Горанов, Александър Цветков, Кирил Десподов при "оранжевите" и Георги Георгиев, Янис Карабельов, Георги Йомов и Филип Кръстев при "белите").

Илиан Илиев пък е в Черно море от 2018 година, а преди това е водил Берое, Левски, Локомотив (Пловдив) и Верея у нас. За България предстои домакинство срещу Уелс в Лигата на нациите утре (сряда) от 21:45 часа. А последната пресконференция на Георги Дерменджиев бе върхът на безразличието към България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички