Пресконференцията на Георги Дерменджиев - върхът на безразличието към националите


Пресконференцията на Георги Дерменджиев - върхът на безразличието към националите
Снимка: БГНЕС

4569 0

Българският национален отбор отново загуби и това вече не е никаква новина. Този път щастливецът срещу нас бе отборът на Финландия, който до този момент нямаше успех срещу "лъвовете". В последните си 18 двубоя отборът ни записа едва една победа - срещу Чехия, а в останалите срещи имат 11 загуби и 6 равенства.

С "таланта" си през последните години от БФС и националния отбор до толкова успяха да предизвикат безразличие във феновете, че вече дори отборът не понася и никакви критики. Както отдавна вече не носи радост, така вече дори не предизвиква разочарование или съжаление. Единствено и само тотално безразличие.

Това се видя и на пресконференцията на Георги Дерменджиев след края на двубоя. Тя продължи по-малко от 30 секунди, след като финландските журналисти нямаха нито един въпрос към българския селекционер. И това е разбираемо - предвид статистиката по-горе, въпросите едва ли биха били много приятни, а и отборът не показа нищо, което би предизвикало интерес или въпроси към тяхното представяне.

Заради мерките против разпространението на коронавирус български журналисти не присъстваха, но едва ли и те щяха да чуят нещо по-различно от обичайните клишета - за липсата на чисти положения или как отборът ни не е толкова слаб, но нямаме късмет. Вече 18 двубоя. Или още по-далеч погледнато - 16 години, времето, в което гледаме големите футболни форуми само по телевизията.

Реалността е, че по време на мача с Финландия възпитаниците на Георги Дерменджиев имаха не повече от 10 прилични минути на терена, което е крайно недостатъчно. Допуснатите грешки са толкова много, че вече дори не си заслужава да се прави анализ на всеки отделен двубой. Докато продължава да се мисли и действа на парче скоро няма да има отбор, срещу който да излезем и да сме сигурни, че можем да го победим.

Няма и какво друго по-различно да очакваме, след като над 10 години нямаме план за развитие на българския футбол или посока, която да следваме. Просто доиграваме поредния турнир, готвейки за поредното ново начало, което ще приключи със същия финал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички