Дерменджиев отново оправда загубата от Финландия с Унгария и призова за търпение


Дерменджиев отново оправда загубата от Финландия с Унгария и призова за търпение
Снимка: БГНЕС

1271 0

Националният селекционер Георги Дерменджиев отново оправда поражението от Финландия в Лигата на нациите със загубата в баража с Унгария няколко дни по-рано (същият аргумент беше изтъкнат и вчера). Дерменджиев подчерта, че трябва да се прояви търпение към израстването на националния ни отбор, в който според него трябвало да се развиват младите момчета.

“Отборът загуби мача, но това е последствие от срещата с Унгария. Когато в един двубой има вложена голяма енергия и емоция, разочарованието е много голямо. Трябва да излезем от това състояние, но не е лесно", започна Георги Дерменджиев.

"Аз искам да се запази едно правилно отношение към националния отбор с реалностите каквито са. Трябва да направим така, че след време отборът да възвърне своето качество. Ние всички искаме националният отбор да бъде на нивото на 94, но имаме доста голям спад в това отношение и трябва да развиваме младите момчета.

"По моя преценка има определени таланти, не искам да ги назовавам. Европейският футбол се развива и ние трябва да направим така, че да им дадем възможност да се развиват, но е необходимо търпение. Промените се правят, за да бъдат за добро. Моментното състояние е това.

Аз исках да има още млади момчета, но те имат един много важен мач с Полша. Ние трябва да бъдем търпеливи. Отношението и работата с подрастващите е ключова. Ние сме си виновни за това изоставане. Трябва да го изтърпим", заяви националният селекционер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички