От 2004-та насам: България има само една победа на старта на евроквалификации


От 2004-та насам: България има само една победа на старта на евроквалификации
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

2443 0

В утрешния ден - петък, 24 март, българският национален отбор започва участието си в квалификациите за Евро 2024. Първият съперник на "лъвовете" ще бъде Черна гора, а мачът ще бъде в Разград.

Статистиката на нашия тим за старт на европейски квалификации не е много обнадеждаваща. В последните 4 кампании за европейско първенство само веднъж сме започвали с победа. Това бе за шампионата през 2016 година, когато победихме Азербайджан с 2:1 като гост на старта, припомня БНТ.

По ирония на съдбата последните засега евроквалификации България започна с домакинство именно на черногорския тим, а мачът завърши с равенство 1:1.

Все пак, имаме повод за оптимизъм преди утрешното домакинство - отборът ни е в серия от 6 мача без поражение. България не е била в подобна поредица от 2009 г. насам. Серията ни се състои от успеха над Гибралтар с 5:1 в Лига на нациите, равенството 0:0 с Грузия, победата над Северна Македония с 1:0 и двете контроли през ноември. Всичко, което искате да знаете за България - Черна гора можете да научите в линка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички