България - Черна гора: Най-скъпи играчи, средна възраст, треньори - пълна статистика


България - Черна гора: Най-скъпи играчи, средна възраст, треньори - пълна статистика
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

9689 0

Националният отбор по футбол на България започва поредните квалификации за голям форум с надеждата да се класира за първи път на такъв от 2004 година насам. Това са 10-и поредни квалификации след последното ни участие.

Този път шансовете ни изглеждат добри и с очаквания поглеждаме към първия сблъсък от групата, в която още са Черна гора, Сърбия, Унгария, Литва. Първият ни дуел е срещу Черна гора и ще се състои в Разград.

България срещу Черна гора - статистика

Селекцията на Миодраг Радулович е оценена на близо два пъти по-голяма цена в сравнение с тази на Младен Кръстаич. Общата стойност на повиканите черногорци е 48,55 милиона евро, докато тази на селектираните българи е 26,80 милиона евро.

Двамата най-скъпи от "лъвовете" са Кирил Десподов и Филип Кръстев - всеки по 4 милиона евро. Общата им стойност обаче е по-малка от тази на най-скъпия в противниковия отбор - бранителя на Атлетико Мадрид Стефан Савич, който е оценен на 9 милиона евро.

Топ 5 на Черна гора е допълнен от Адам Марушич (7,50), Сеад Хакшабанович (5,50), Урош Джурджевич (5) и Игор Вуячич (4). Топ 5 за България пък допълват Антон Недялков (3), Илия Груев (3) и Даниел Наумов (2). Показателите са в милиони и в евро.

Средната възраст на българския национален отбор обаче е 24,1 години, докато тази на черногорците е значително по-голяма - 28,9 години.

Успеваемостта за Младен Кръстаич като треньор е 1,81 точки на мач, докато тази на Миодраг Радулович - 1,40 точки на мач. Любопитен факт е, че сръбският специалист вече се е изправял два пъти срещу Черна гора и е печелил и двете срещи. Но с отбора на Сърбия.

Двата отбора имат шест мача до момента в историята. Четири от тях са завършили наравно, а в останалите два сме си разменили по победа. "Лъвовете" обаче са в серия от четири поредни мача без успех срещу този съперник.

Срещата между двата отбора ще се проведе в петък, 24-ти март, от 19:00 часа българско време. Ще можете да следите евроквалификацията България - Черна гора нА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички