Нека играем лошо, но да печелим! Очакванията на Младен Кръстаич от евроквалификациите


Нека играем лошо, но да печелим! Очакванията на Младен Кръстаич от евроквалификациите
Снимка: Facebook: Team Bulgaria

2386 0

Националният селекционер на България по футбол - Младен Кръстаич, сподели очакванията си преди предстоящите квалификации за Европейското първенство през 2024-а година.

Специалистът не скри, че е радостен от видяното до момента от своите възпитаници, както и от състава, с който разполага. Той отличи фаворитите в групата, целта пред отбора и не пропусна да упрекне родните клубове.

Какво предстои пред България?

"Лъвовете" излизат срещу Черна гора в Разград в петък (24-и март) от 19:00 часа. 3 дни по-късно гостуват в Унгария от 21:45 часа. Последната си тренировка преди петъчния двубой ще проведат в четвъртък от 11:00 ч. на базата на Лудогорец.

Какви са впечатленията и кои са фаворитите в групата?

"Време е за евроквалификациите. Свършихме добра работа в този период откакто съм начело. Имаме голям брой опитни, както и голям брой млади, амбициозни играчи. Поставихме основите на един силен национален отбор. След двата приятелски мача следват срещи, в които се определят участниците за Европейското. Въпреки че всички съперници са в нашия регион, фаворит е Сърбия. Черна гора има силен отбор, който иска да се докаже, няма да е лесно. Унгария също е силна", коментира наставникът и продължи.

Целта и избраниците да я постигнат

"Целта пред нас е да продължим работата, която свършихме, да сме концентрирани и да даваме максимума от себе си.

Аз не съм човек, който обича да крие неща. Като завърши тренировката, ще определим състава. От 3-4 дни имам такъв в главата си. Има играчи, които искат да се докажат. Важно е те да покажат най-доброто срещу Черна гора", добави той, обръщайки внимание на самия мач.

Очакванията за мача с Черна гора

„Очаквам тежък мач. Черна гора е по-опитният отбор, но ние имаме качества да се противопоставим. Играем мач за мач. Трябва да сме максимално концентрирани. Понякога играеш добре и не биеш, друг път играеш лошо и побеждаваш. Ако зависи от мен, ще играем лошо всеки мач, но ще печелим. Има мачове, в които съперникът просто не ти дава да играеш. Но затова футболът е интересен – не знаеш какво да очакваш", категоричен беше Кръстаич, след което изрече остри реплики по адрес на част от родните клубове и критиците си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички